Start-up lanceert maatwerkwerkoplossing voor thuiswerken

Thuiswerken is inmiddels gemeengoed geworden in bijna alle sectoren. Daarom lanceert start-up HomeOfficeShop Business hiervoor een maatwerkoplossing in de vorm van een onlineplatform. Met het initiatief worden werkgevers beleidsmatig ontzorgd op het gebied van thuiswerken.
Start-up lanceert maatwerkwerkoplossing voor thuiswerken | Project & Interieur
Start-up lanceert maatwerkwerkoplossing voor thuiswerken | Project & Interieur

Een beleidsmatige aanpak voor thuiswerken is een win-win voor iedereen en levert op termijn vele besparingen, aldus HomeOfficeShop Business. Zowel door minder ziektekosten, maar ook door minder reiskosten, vierkante meters kantoorruimte en het optimaal inzetten van de fiscale loonkosten regelingen.
Het nieuwe initiatief, gestart door drie zzp’ers, zorgt voor een beleidsmatige aanpak waarbij zowel werkgever als werknemer optimaal worden ondersteund. Het begon in februari 2020 met een retailwebshop waarin een zelf geteste top-3 van thuiswerkmiddelen werd aangeboden. Bas Westerbeek, een van de founding partners: “Door Covid hebben we de webshop versneld gelanceerd, maar al gauw bleek dat het merendeel van de bezoekers naar de werkgever keek voor aanschaf en ondersteuning. Hieruit kwam het logische vervolg om een zakelijke propositie te ontwikkelen.”

Geen one-size-fits-all oplossing voor thuiswerken

Het is onmogelijk om voor alle medewerkers thuis een eenduidige ergonomische oplossing te bieden zoals op kantoor. Iedereen woont anders, leeft onder andere omstandigheden en verkiest een andere inrichting. Founding partner Anneloes Topper: “Het was essentieel om zowel een onafhankelijke als ergonomisch onderbouwde oplossing te kunnen bieden. Voor sommige mkb-ondernemingen speelt prijs-kwaliteit in deze tijd een doorslaggevende factor, terwijl bij anderen de wens bestaat om bestaande (premium) leveranciersrelaties in stand te houden.” Binnen het modulaire thuiswerkplatform zijn beide opties mogelijk, de keuze is geheel aan de werkgever. Uit onderzoek blijkt dat sommige bedrijven de werknemer zelf laat kiezen. Dat is een gemiste kans. Op die manier verkrijg je als werkgever geen inzicht in de thuiswerksituatie en verlies je feeling met je werknemers. Dit komt vaak pas tot uiting bij de bedrijfsarts en zorgt voor extra ziektekosten alsmede uitval. “Om die reden verbinden wij een thuiswerkadvies met bijbehorende middelen altijd op basis van een eerste nul-meting”, aldus Topper.

Klachten maakt pas bewust

Ergonomisch consulent Yvette Schoorl, verbonden aan HomeOfficeShop Business: “De meest natuurlijke reactie is om pas open te staan voor veranderingen zodra er klachten zijn. Daarvoor ben je je vaak niet bewust dat je continue gebogen voor je computerscherm zit of je keukenstoel je onderrug slechte ondersteuning geeft. Dit zijn kleine dingen, maar kunnen op den duur tot chronische rug, nek- en schouderklachten veroorzaken en waarvoor uiteindelijk de werkgever een zorgplicht heeft.” Het platform biedt aan de hand van een slecht resultaat bij de nul-meting direct een persoonlijk videoconsult. “Op die wijze kan ik ter plekke verbeteringen adviseren en echt maatwerk leveren.”

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.