Soundsticks winnaar van Green Good Design 2020

Algemeen 28-05-2020
Soundsticks winnaar van Green Good Design 2020

De geluidsabsorberende ruimteverdeler Soundsticks van Offecct is uitgeroepen tot winnaar van de Green Good Design 2020-prijzen. De ruimteverdeler is ontworpen door Andrea Ruggiero, gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal en won in de categorie Groene producten.
Soundsticks winnaar van Green Good Design 2020

“Offecct is verheugd en vereerd dat het deze onderscheiding heeft gekregen”, zegt Maria Olofsson Karemyr, brandmanager bij het bedrijf “Natuurlijk zijn we om meerdere redenen blij, maar vooral omdat een product met een sterk duurzaamheidsverhaal wordt erkend. Soundsticks is een volledig circulair product, we gebruiken ons eigen restmateriaal voor een nieuw, functioneel doel dat volledig in lijn is met waar we voor staan bij Offecct. Bovendien is het product volledig relevant in termen van toekomstige uitdagingen. Ik denk dat we het probleem van sociale afstand in het dagelijks leven moeten oplossen en Soundsticks is een prachtige oplossing om een kamer in te delen.”

Soundsticks winnaar van Green Good Design 2020

Overgebleven productietextiel

Soundsticks werd begin 2019 gelanceerd na een tweejarige periode van ontwikkeling in samenwerking met ontwerper Andrea Ruggiero. Het is gemaakt van textielresten die in de vorm van een buis zijn gegoten. Hierdoor zijn de ruimteverdelers bedekt met overgebleven productietextiel, aan de uiteinden bij elkaar gehouden door kappen van gerecycled aluminium. Dit product kan afhankelijk van behoefte en ruimte aan rails in een lineair of radiaal patroon worden opgehangen.