Scandinavisch kantoor ontwerpen: 5 tips

28-11
Scandinavisch kantoor ontwerpen: 5 tips

De Scandinavische stijl is simpel, praktisch en gezellig. Dit maakt het een gewilde stijl voor kantoorruimtes. Deze stijl ziet er rustig maar toch gezellig uit. Het is sfeervol zonder dat het te druk gaat aanvoelen. Je ziet vaak hout en wit in deze stijl. Een kantoor moet prettig, ruim en licht aanvoelen, en dat is precies wat de Scandinavische stijl biedt. Denk hierbij aan natuurlijke kleuren voor het ovaal vloerkleed, maar ook aan minimalistisch meubilair. Sta jij op het punt om een nieuw kantoor te ontwerpen? Denk dan eens aan deze stijl. Hier zijn een aantal tips!

Scandinavisch kantoor ontwerpen: 5 tips

Kies voor natuurlijke kleuren

In een Scandinavisch kantoor draait het om rustige en simpele kleuren. Je kunt daarom eens beginnen met wit voor de muren en meubels. Dat is namelijk echt typisch voor deze stijl. Wit maakt het fris en natuurlijk. Daarnaast kun je het aanvullen met houttinten, zoals berken, beuken of essen. Dit is een manier om een warme sfeer te creëren. Je kunt ook natuurlijke kleuren zoals steen en baksteen gebruiken om een natuurlijke look te krijgen. Houten vloeren staan geweldig in deze stijl en geven het kantoor net dat extra’s.

Minimalistisch en functioneel meubilair

Focus ook op functionaliteit. Kies voor meubels die er niet alleen mooi uitzien, maar ook praktisch zijn. Vaak zijn deze meubels gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Deze materialen zijn veelzijdig en multifunctioneel en daarmee kun je het kantoor efficiënt inrichten. Ga voor een minimalistische look en houd het aantal accessoires tot een minimum. Je zou eventueel ronde vloerkleden kunnen toevoegen voor extra comfort. Meubels die je kunt stapelen zijn handig om ruimte te besparen en maken het kantoor nog functioneler.

Wit als basis

Witte muren zorgen voor een fris en ruim gevoel en dat is precies goed voor een Scandinavisch kantoor. Combineer daarom witte muren met andere, natuurlijke houtkleuren en zachte tinten voor een mooie balans. De minimalistische stijl van een Scandinavisch kantoor betekent dat je kiest voor simpele en strakke ontwerpen. Het doel is een rustige maar gezellige werkplek te maken waar medewerkers zich goed kunnen concentreren en productief kunnen zijn.

Voeg een kamer voor ontspanning toe

Naast een plek om te werken wil je ook zorgen voor een plek om te ontspannen. Dat kan bijvoorbeeld een mooie bank of een gezellige koffiehoek zijn. Het idee is een informele ruimte waar collega's kunnen relaxen, koffie drinken en even bijkletsen. Deze ontspanningsplek moet aanvoelen als een woonkamer, met comfortabele meubels en een gezellige sfeer. Zo bied je iedereen een fijne plek om even niet aan het werk te denken. Dit is erg goed voor een positieve sfeer op kantoor.

Houd het simpel

Bij een Scandinavisch kantoor gaat het om simpel en minimalistisch. Dus niet te veel decoraties of frutsels. Je wilt een rustige en nette werkplek creëren. Gebruik daarom maar een paar accessoires voor alle kasten en tafels. Hou de inrichting van het kantoor simpel en praktisch en leg de focus op hoe de ruimte gebruikt wordt.

Lees ook: Veel aandacht voor de werkplek op Ambiente 2024