Satelliet ontvangt de Groene Pluim

Algemeen 08-08-2022
Satelliet ontvangt de Groene Pluim

De Groene Pluim erkent allerlei bedrijven, van grote corporaties tot kleine mkb-bedrijven, die impact maken door duurzaam te ondernemen. De pluim wordt uitsluitend uitgereikt aan bedrijven die vanuit intrinsieke motivatie bezig zijn met het streven naar een betere wereld. De 41ste pluim werd ditmaal aan Satelliet hospitality furniture uitgereikt. 
Satelliet ontvangt de Groene Pluim

Met De Groene Pluim laten ondernemers positief voorbeeldgedrag zien. Dit zet andere ondernemers aan om hetzelfde te doen. Door te denken aan duurzaamheid, klimaattransitie en een eerlijke sociale wereld. De pluim wordt op frequente basis uitgereikt in Nederland. Naar (lokale) bestuurders, toezichthouders en handhavers zorgt de pluim voor een positieve uitstraling. Een regio laat hiermee zien dat ze bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainale Development Goals, SDG’s) van de Verenigde Naties.
Deze SDG’s startten in 2015 en lopen tot 2030. Het zijn zeventien doelen waar 169 targets de doelen concretiseren. Om De Groene Pluim te mogen ontvangen, dient een organisatie actief bij te dragen aan innovatieve verduurzaming van de productieketen. En moet het bedrijf enthousiast en gemotiveerd blijven om de inspiratie, kennis en ervaringen uit te blijven dragen. 

Satelliet ontvangt de Groene Pluim

Juryrapport

Op 28 juli werd de pluim uitgereikt aan de Christan Brouwers, ceo van Satelliet. Hierbij waren woordvoerder Peter van den Eijnden en wethouder Carla Kranenborg-van Eerd aanwezig. Satelliet werd op 4 SDG’s beoordeelt; fatsoenlijke banen en economische groei, duurzame consumptie en productie, klimaatverandering aanpakken en partnerschappen voor de doelen.
Door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen en deze mensen te coachen, draagt Satelliet bij aan fatsoenlijke banen. Ook bieden ze transparantie over salaris en staat ontwikkeling van medewerkers centraal. Satelliet produceert meubels niet zelf maar heeft langdurige relaties met leveranciers waarmee ze onderzoeken hoe productie duurzamer kan. Van restmaterialen doen herleven tot het duurzame wc-papier in elke vestiging, er wordt gelet op duurzaam consumeren en produceren. In 2025 wil Satelliet volledig energieneutraal zijn. Een voorbeeld dat een bijdrage levert aan de klimaatactie is om het energieverbruik in kaart te brengen. Zo is Satelliet overgeschakeld naar energiebesparende opties van halogeen naar beweeggevoelige ledverlichting in alle panden. Aangezien Satelliet samenwerkt met onderwijsinstelling Curio, delen zij hun kennis en bieden ze veilige leerplekken voor leerlingen in het laagste onderwijsniveau. Ook kan het duurzaamheidspaviljoen bezocht worden waar ze klanten, leveranciers en geïnteresseerden laten zien hoe duurzaamheid in alle facetten eruitziet voor Satelliet.

Over Satelliet hospitality furniture

Onder het credo ‘Creating places to remember’ levert Satelliet met een collectie hospitality meubilair een bijdrage aan een optimale gastbeleving in branches als horeca, office, zorg, retail, leisure en onderwijs. Satelliet is al jaren op de achtergrond bezig met duurzaam ondernemen.
Duurzaam meubilair realiseren is de meest voor de hand liggende optie om hun steentje bij te dragen. Maar het gaat verder dan dat, het gaat om mooie samenwerkingen en initiatieven op het gebied van mens en organisatie, product en productie, klant en dienstverlening.