Satelliet Meubelen viert vijftigjarig jubileum

Aanstaande 1 april viert Satelliet Meubelen zijn vijftigjarig jubileum. De meubelleverancier heeft zich sinds die tijd gespecialiseerd in wat het zelf omschrijft als ‘plekken waar mensen elkaar graag ontmoeten’.
Satelliet Meubelen viert vijftigjarig jubileum | Project & Interieur
Satelliet Meubelen viert vijftigjarig jubileum | Project & Interieur

Voor zijn vijftigjarig jubileum mag Satelliet Meubelen terugkijken op een mooi verleden. Het begon ooit kleinschalig met het ontwerpen en op ambachtelijke wijze produceren van meubilair voor de horeca. Door jarenlange ervaring en het vertrouwen van veel klanten groeide Satelliet naar eigen zeggen uit tot een autoriteit op het gebied van hospitalitymeubilair. Gastvrijheid is hierin volgens hen de sleutel. “In een digitaliserende wereld zoals deze wordt de kwaliteit van het samenzijn en ontmoeten steeds belangrijker”, zegt Joris Heijltjes, managing director bij Satelliet Meubelen. “Wij willen met ons meubilair mensen op een gastvrije en aangename wijze samen laten werken en verblijven. Dit zorgt uiteindelijk voor meer productiviteit, plezier en ontspanning; zaken waar we allemaal behoefte aan hebben.”

Speciaal jaar vanwege vijftigjarig jubileum Satelliet Meubelen

Nu, vijftig jaar na de oprichting in 1971, viert Satelliet haar gouden jubileum. Het hele jaar krijgt dan ook een speciaal gouden randje als we Heijltjes mogen geloven. “Het mooiste moment is natuurlijk 1 april, als we precies vijftig jaar bestaan, maar het hele jaar zal in het teken staan van ons jubileum. We hebben diverse activiteiten door het jaar heen gepland. Vanzelfsprekend spelen onze showrooms een belangrijke rol in alle festiviteiten.”
Wat deze activiteiten precies in gaan houden blijft nog even geheim. Maar één ding kan hij niet voor zich houden. “Speciaal voor dit jubileum hebben we een exclusieve stoel ontwikkeld. Deze stoel wordt in een beperkte oplage van 1971 stuks geproduceerd en zal dus echt een limited edition Satelliet Originals stoel zijn. Een mooie en blijvende herinnering aan deze mijlpaal”, zegt Heijltjes met een glimlach op zijn gezicht. De stoel zal op 1 april in de showroom van Breda onthuld worden.

Jubileumstoel volledig van gerecyclede materialen

Niet alleen het ontwerp en de beperkte oplage maken deze stoel zo bijzonder. De stoel wordt namelijk volledig van gerecyclede materialen gemaakt. Gerecycled aluminium en kunststof om precies te zijn. Dit is overigens niet het eerste model dat Satelliet produceert door gebruik te maken van ‘afgeschreven materialen’. Hier heeft het bedrijf zelfs een initiatief aan gekoppeld genaamd SUM – Still Usable Materials. “Vijftig jaar is een mooie periode om op terug te kijken, maar nóg belangrijker is dat we vooruitkijken naar onze toekomst. Daarom is er veel aandacht voor duurzaamheid. SUM is een van de initiatieven waarmee we willen bijdragen aan een duurzamere toekomst”, aldus Heijltjes.