Salone del Mobile.Milano én Heimtextil in juni

De aankomende zestigste editie van Salone del Mobile.Milano is uitgesteld naar 7 tot en met 12 juni van dit jaar. Dit evenement zou oorspronkelijk in april plaatsvinden, maar gezien de huidige ontwikkelingen rond Covid-19 acht de organisatie uitstel verstandiger. Ook het Duitse Heimtextil zal plaatsvinden in juni: van 21 tot en met 24.
Salone del Mobile.Milano én Heimtextil in juni  | Project & Interieur
Salone del Mobile.Milano én Heimtextil in juni  | Project & Interieur
Salone del Mobile.Milano én Heimtextil in juni  | Project & Interieur

Maria Porro, voorzitter van de Salone del Mobile.Milano, licht toe waarom het Italiaanse designevent is uitgesteld naar juni. “In overleg met onze partners en verschillende exposanten hebben we ervoor gekozen om de Salone uit te stellen. Allereerst uit veiligheidsoverwegingen, maar wij denken ook dat het evenement in juni meer tot zijn recht zal komen. Zeker voor buitenlandse exposanten en professionals is het beter om uit te stellen naar de zomer. Naast het vieren van ons jubileum, zal Salone del Mobile.Milano in het teken staan ​​van het thema duurzaamheid. Wij verwachten een showcase waarin creatieven, ontwerpers en relevante bedrijven hun nieuwe ontwikkelingen kunnen laten zien.

Niet alleen Salone in juni

Het was al bekend dat Heimtextil niet aan het begin van 2022 zou plaatsvinden vanwege het oplopende aantal besmettingen. De organisatie heeft nu besloten om het event als eenmalige zomerspecial plaats te laten vinden, van 21 tot en 24 juni 2022, samen met het beursduo Techtextil en Texprocess. Hiertoe is besloten naar uitvoerig overleg met partnerbedrijven en exposanten uit de internationale textielsector. Bovendien verwacht de organisatie dat exposanten en deelnemers het zullen waarderen dat gelijktijdig Techtextil en Texprocess plaats zullen vinden.