Salone del Mobile 2021 wordt ‘supersalone’

De organisatoren van de Salone del Mobile in Milaan hebben op 26 mei bekend gemaakt dat de aankomende editie, van 5 tot en met 10 september in Rho, Fiera Milano, een special event wordt met de naam ‘supersalone’. Het nieuwe beursconcept is ontwikkeld door de beroemde Italiaanse architect Stefano Boeri, curator van de Salone, in samenwerking met de ontwerpers en architecten Andrea Caputo, Maria Cristina Didero, Anniina Koivu, Lukas Wegwerth, en Marco Ferrari en Elisa Pasqual van Studio Folder; de laatste ontwierpen ook het nieuwe logo van de supersalone.
Salone del Mobile 2021 wordt ‘supersalone’ | Project & Interieur
Salone del Mobile 2021 wordt ‘supersalone’ | Project & Interieur
Salone del Mobile 2021 wordt ‘supersalone’ | Project & Interieur
Salone del Mobile 2021 wordt ‘supersalone’ | Project & Interieur
Salone del Mobile 2021 wordt ‘supersalone’ | Project & Interieur

Op de komende Salone del Mobile, het eerste grote designevenement sinds het begin van de Covid-19-pandemie, zullen geen traditionele beursstands te zien zijn, maar worden producten getoond in een reusachtige ‘designbibliotheek’ – grote verticale schappenwanden met daarin zowel noviteiten als eerder geïntroduceerde ontwerpen. Dankzij het nieuwe digitale platform ‘Salone del Mobile.Milano‘ zullen de producten bovendien kunnen worden gekocht, waarbij een deel van de winst naar goede doelen zal gaan.

Supersalone ook voor niet-professionals

De beurslayout bestaat uit lange parallelle opstellingen langs wanden, ontworpen door architect Andrea Caputo, waarin de ontwerpen per categorie worden getoond, en waarbij de bedrijven hun eigen identiteit en hun eigen producten kunnen etaleren. Daarnaast zijn er horizontale presentaties; dankzij de vloeiende en dynamische manier van presenteren zullen bezoekers vrij kunnen navigeren in een enorm nationaal en internationaal ‘archief’ van creativiteit, uitmuntendheid en ‘savoir faire’. Niet alle hallen zullen overigens worden gebruikt, alleen degene die het dichts bij de ingangen liggen. De supersalone zal ook open zijn voor niet-professionele bezoekers.
De presentaties in de beurshallen zullen worden gecombineerd met verschillende aanvullende ‘routes’ en gebieden, voor onder meer ontspanning en het delen van kennis. Er komen lounges voor commerciële en zakelijke meetings, ruimtes gereserveerd voor jonge studenten van designscholen en een tentoonstelling met de winnende ontwerpen van de Compasso d’Oro-wedstrijd. Ook zullen er food courts, ontmoetings- en relaxzones zijn – met live muziek en voordrachten van bekende en vooraanstaande ‘designdenkers’.

Bos met 200 bomen

Duurzaamheid en circulariteit krijgen een belangrijke rol op de supersalone: alle materialen en componenten die worden gebruikt voor de displays, zijn zó ontworpen dat ze eenvoudig zijn te demonteren en opnieuw kunnen worden gebruikt. Bovendien zal bij de Oostingang een bos met 200 bomen worden geplant – het Forestami project – die na het evenement elders in Milaan zullen worden herplant.

www.salonemilano.it/en