Salone del Mobile 2021 uitgesteld naar september

De zestigste editie van Salone del Mobile in Milaan zal volgend jaar niet zoals gebruikelijk in april worden gehouden, maar van 5 tot en met 10 september 2021. Nadat het designevenement vorig jaar al met een jaar werd uitgesteld door de coronacrisis, durft de organisatie het in april nog niet aan.
Salone del Mobile 2021 uitgesteld naar september | Project & Interieur
Salone del Mobile 2021 uitgesteld naar september | Project & Interieur
Salone del Mobile 2021 uitgesteld naar september | Project & Interieur
Salone del Mobile 2021 uitgesteld naar september | Project & Interieur

Om opnieuw tot uitstel van Salone del Mobile te komen, is er veel discussie geweest tussen de directie van het evenement en de organisatie van beurshal Fiera Milano. De conclusie van deze discussie is wel dat de beurs onmogelijk kan worden gehouden in april volgend jaar omdat de veiligheid van bezoekers en deelnemers niet volledig kan worden gewaarborgd. Claudio Luti, voorzitter van de de meubelbeurs: “We hebben de afgelopen weken heel hard geprobeerd om geen aankondigingen te doen die later mogelijk moeten worden herzien in het licht van de veranderende situatie. Het verplaatsen van de data is niet alleen een kwestie van kalenderaanpassing, wij moeten ook rekening houden met alle voorbereidende werkzaamheden en de gevolgen daarvan. Daarom hebben we in samenspraak met Fiera Milano nieuwe data vastgesteld, zodat onze beurs in ieder geval volgend jaar kan worden gehouden.”

‘Salone del Mobile is nodig’

Luti verwacht dat in september volgend jaar de acute fase van de coronapandemie achter ons zal liggen. “We hebben allemaal de Salone del Mobile in Milaan nodig. De afgelopen maanden hebben klanten en ontwerpers van over de hele wereld, en de internationale pers, ons constant gevraagd om data voor dee editie volgend jaar te bevestigen. Als organisatie zijn wij gemotiveerd om een speciale 60ste editie neer te zetten, net zo gemotiveerd als de bedrijven die werken aan het ontwerpen en vervaardigen van de best mogelijke producten. Na zo’n lange periode van fysieke en sociale afstand, zouden we de Salone graag willen zien als een gelegenheid voor daadwerkelijke ontmoeting en discussie.”