Rick Smeenk Interieurbouw bestaat veertig jaar

Rick Smeenk Interieurbouw heeft een jubileum te vieren, het bedrijf bestaat namelijk veertig jaar. Rick Smeenk begon op 19-jarige leeftijd in een schuurtje in Diemen, inmiddels heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een hightech interieurbouwer in Almere.
Rick Smeenk Interieurbouw bestaat veertig jaar | Project & Interieur
Rick Smeenk Interieurbouw bestaat veertig jaar | Project & Interieur
Rick Smeenk Interieurbouw bestaat veertig jaar | Project & Interieur
Rick Smeenk Interieurbouw bestaat veertig jaar | Project & Interieur

Rick Smeenk Interieurbouw noemt omzet en groei uiteraard als speerpunten, maar ook maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen zijn van belang. Het bedrijf werkt met een relatief klein team en optimaliseert het gebruik van grondstoffen, hergebruikt restmaterialen en comprimeert afvalstromen. Deze werkwijze resulteert niet alleen in een positief bedrijfsresultaat maar ook in eervolle prijzen. De interieurbouwer ontving van de gemeente Almere de ondernemersprijs voor Beste Onderneming en van de Provincie Flevoland de Flevopenning voor Meest Innovatieve Bedrijf.

Expertises Rick Smeenk Interieurbouw

Flexibiliteit en veerkracht typeren het ondernemersechtpaar Smeenk en hun team. In het begin bouwde zij wereldwijd stands, maar na 11 september 2001 kwamen daarvoor steeds minder opdrachten. Smeenk richtte zich vervolgens op interieurbouw. Opdrachtgevers in die tijd waren vrijwel alle bekende grootwinkelbedrijven. Toen de ene na de andere winkel uit het straatbeeld verdween, bekwaamde het team zich in het inrichten van kantoren, showrooms en horeca. Thuiswerken en de Covid-maatregelen hebben ertoe bijgedragen dat het bedrijf zich momenteel voornamelijk bezig houdt met het realiseren van high-end interieurs voor particuliere opdrachtgevers. Naast complete interieurs kunnen professionele opdrachtgevers bij Smeenk terecht voor halffabricaten. Collega-bedrijven maken naar eigen zeggen gretig gebruik van de mogelijkheid om materiaal te laten zagen, boren frezen en/of spuiten.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.