PVC-vrije collectie van Project Floors

Project Floors presenteerde op BAU 2023 de Eco+ Collectie. De nieuwe collectie staat voor een nog beter gevoel: ze is vrij van PVC. Ook bevat het geen weekmakers dankzij de natuurlijke elastische eigenschappen van het materiaal. Bovendien kunnen de vloeren van de Eco+ Collection probleemloos worden gerecycled en bevatten ze vanaf de productie al een gerecycled gehalte tot 35 procent.

Foto's: Project Floors
PVC-vrije collectie van Project Floors | Project & Interieur

Niet alleen sinds de pandemie brengen we een groot deel van ons leven thuis door. Maar sindsdien wordt nog meer belang gehecht aan de inrichting. De consumenten stellen ook meer eisen aan de inrichting. Naast service, variatie en kwaliteit spelen nu ook andere aspecten een doorslaggevende rol bij de aankoopbeslissing. Het thema gezond leven staat daarbij steeds meer in het middelpunt. Dit betekent in de eerste plaats de veiligheid van de gebruikte materialen – we brengen tenslotte bijna 90 procent van onze tijd binnen door. Een gezond binnenklimaat is echter niet slechts een subjectieve perceptie, het kan worden gemeten! De vloerbedekkingen van de Eco+ Collectie zijn – net als alle andere collecties van Project Floors – getest en gecertificeerd en bieden volgens het bedrijf dus bijzonder emissiearme producten en niet-vervuilde binnenlucht. De designvloer is bekroond met de Blauwe Engel en is dus ecologisch veilig.

Esthetiek en gezond leven met Project Floors

Project Floors biedt twintig authentieke hout- en steenimitaties (veertien hout- en zes steendecors), die met de verschillende legvarianten talloze mogelijkheden bieden voor de inrichting van ruimten. De planken en tegels van de Eco+ Collectie zijn slijtvast en gemakkelijk te reinigen. De specialist uit Hürth presenteert de collectie met displays en een stalenboek met begeleidende brochure.