Pretty Plastic wordt partner van Circulaire Bouwlab Experience

Pretty Plastic, producent van circulaire bouwmaterialen, gaat een samenwerking aan met het Bouwlab R&Do in Haarlem van 3D Makers Zone. BouwLab R&Do is een Smart Industry Fieldlab op het gebied van technologie en duurzaamheid voor de bouw, met veel workshops en projecten over digitalisering en robotisering voor de bouwwereld. De in aanbouw zijnde Circulaire BouwLab Experience fungeert als een laboratorium voor innovatie in de bouw.
Pretty Plastic wordt partner van Circulaire Bouwlab Experience | Project & Interieur
Pretty Plastic wordt partner van Circulaire Bouwlab Experience | Project & Interieur

Het Circulaire Bouwlab bestaat uit een basisstructuur van een bestaand pand – een voormalig paviljoen – dat opnieuw wordt opgebouwd op het terrein naast BouwLab R&Do in Haarlem. Er worden in het pand nieuwe en bestaande producten en materialen toegepast als deze voldoen aan de strenge criteria van circulariteit en demontage. De circulaire façade tegels zoals die door Pretty Plastic zijn ontworpen, sluiten naadloos aan op deze uitgangspunten van de Circulaire Bouw Experience: de bijzonder vormgegeven tegels bestaan uit 100 procent ge-upcycled pvc. Alle wandbekleding van het pand zal continu via sensoren worden gemeten. Deze gegevens worden gebruikt om de materialen met elkaar te vergelijken op eigenschappen zoals afwatering, warmtebehoud et cetera. Deze gegevens zijn ook van belang voor de hergebruikspecialist.

Missie Pretty Plastic

Pretty Plastic gaat als partner deze tegels in verschillende kleurcombinaties aanbrengen op een van de buitenwanden van het Bouwlab. Daarnaast biedt het partnership de mogelijkheid om de in ontwikkeling zijnde nieuwe ontwerpen te testen in combinatie met de expertise van het Bouwlab R&Do. De missie van Pretty Plastic is om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie met het ontwerp en de productie van mooie en veilige bouwmaterialen uit bestaand bouwafval om zo de bouwafvalberg structureel te verminderen. Deze missie sluit naadloos aan bij het uitgangspunt van de Circulaire Bouwlab Experience als praktijkvoorbeeld om opdrachtgevers te overtuigen ook een positieve bijdrage te leveren aan mens, maatschappij en milieu.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.