PaletteCAD: handige tool bij het ontwerpen voor de zorg

PaletteCAD – het alles-in-één-softwareconcept waarmee eenvoudig professioneel, snel en efficiënt kan worden ontworpen en gepresenteerd, en naar wens zelfs de werkvoorbereiding en productie kunnen worden aangestuurd – wordt ook veel voor interieurbouw in de gezondheidszorg toegepast. Een van de PaletteCAD-gebruikers van het eerste uur is Kupan uit Varsseveld, dat een uitgebreid scala aan producten voor de zorg levert, variërend van standaard-toiletcabines en lockers tot complete maatwerk-inrichtingen van laboratoria, kleedsluizen en operatiekamers. Het bedrijf heeft mooie projecten uitgevoerd in onder andere het Princes Maxima Centrum, Haga Ziekenhuis, VU MC, LUMC, Medace, UZ Gent, AZ Groeninge Kortrijk en UZ Leuven.
PaletteCAD: handige tool bij het ontwerpen voor de zorg | Project & Interieur
PaletteCAD: handige tool bij het ontwerpen voor de zorg | Project & Interieur
PaletteCAD: handige tool bij het ontwerpen voor de zorg | Project & Interieur

“Wij zijn erin gespecialiseerd om samen met de klant de processen in kaart te brengen, met als doel de inrichting zo te ontwerpen dat de medewerkers vanaf binnenkomst tot aan de werkplek zo efficiënt mogelijk wordt gefaciliteerd, en gedwongen worden om volgens de geldende normen en eisen te werken en te handelen”, vertelt Daniel Allersma, salesmanager Zorg bij Kupan. “Vanaf het moment van de aanvraag tot aan de productie gebruiken wij PaletteCAD. We gebruiken het om onze producten te ontwerpen en gereed te maken voor de productie, waarbij de CNC-machines automatisch ingesteld kunnen worden en alles zo soepel mogelijk verloopt in de fabriek. We zijn bezig om PaletteCAD verder in onze systemen te integreren, zodat we het kunnen gebruiken als vertrekpunt om prijzen te bepalen en offertes op te maken. Groot voordeel van het softwaresysteem is dat het 3D-weergaves genereerd die wij gebruiken om klanten te laten zien hoe de nieuw in te richten ruimtes eruit komen te zien. Dit helpt ons om de verwachtingen van de klant vooraf goed te managen. Daarnaast draagt het ook bij aan een goede communicatie in het gehele proces vanaf het offerte stadium tot aan het plaatsen van het meubilair door onze monteurs.”

Hygiëne en PaletteCAD

In de zorg gelden andere, specifieke eisen voor de producten, en ook hierin wordt Kupan door PaletteCAD ondersteund. Allersma: “Er worden hogere eisen gesteld aan hygiëne. Dit zie je niet alleen terug in de omkleedprocessen en de goederenstromen, maar ook in de ‘schoonmaakbaarheid’ van de producten. Deze verschillen per cleanroom- en laboratoriumklasse, maar ook individuele gebruikers hebben hun eigen wensen en eisen. Het is aan ons om dit helder in kaart te brengen en onze aanbieding hier op aan te laten sluiten. PaletteCAD helpt ons hierbij, doordat we onze producten eenvoudig aan kunnen passen. Met name de hoge kwaliteit en detaillering van de 3D-beelden zorgt ervoor dat wij goed met de klant af kunnen stemmen of de producten voldoen aan hun verwachtingen.”
Allersma prijst ten slotte het gebruiksgemak van PaletteCAD: “Het werkt soepel, is eenvoudig in gebruik en maakt mooie visualisaties van de producten en ruimtes.”

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.