Orgatec pas weer in 2022

Koelnmesse, de organisator van de Orgatec die van 27 tot en met 31 oktober zou plaatsvinden, heeft besloten de beurs vanwege het coronavirus uit te stellen tot 2022.
Orgatec pas weer in 2022 | Project & Interieur
Orgatec pas weer in 2022 | Project & Interieur

Ondanks de intensieve voorbereidingen en het feit dat het evenement in het voorjaar zo goed als volgeboekt was – evenals het maatregelenpakket ‘# B-SAFE4business’ voor een corona-conforme uitvoering van alle beurzen in de Koelnmesse – werden de effecten van de huidige situatie rond Covid 19 en de economische situatie steeds voelbaarder voor de beurs. Zo heeft een grote meerderheid van de exposanten en vakbezoekers de afgelopen weken laten weten de Orgatec niet te zullen bezoeken. Om deze redenen heeft Koelnmesse de situatie opnieuw beoordeeld en de beslissing genomen de beurs niet door te laten gaan.

Orgatec in nieuwe vorm

De organisatoren zitten echter niet bij de pakken neer, en kijken momenteel samen met bedrijven die bij de beurs zijn betrokken naar andere manieren om de thema’s van de Orgatec in de komende tijd onder de aandacht te brengen. Zo wordt er samen met de industrie gezocht naar mogelijkheden om, als onderdeel van beurzen als de imm cologne (van 18 tot 24 januari 2021), met partners uit de branche ontwikkelde formaten als Inspired Collaborations, het FRAME Architecture Congress of het met tijdschrift AIT ontwikkelde Architecture + Office zo snel mogelijk in een nieuwe vorm te realiseren. De eerstvolgende reguliere editie is nu van 25 tot en met 29 oktober 2022.

www.orgatec.de