Orange en JSA samen verder als Orange Architects

Orange Architects en JSA (jeroen schipper architecten) hebben vanaf april 2020 hun krachten gebundeld en gaan samen verder als Orange Architects. Door de fusie ontstaat een multidisciplinair en internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, interieur en buitenruimte, dat wordt geleid door Patrick Meijers en Jeroen Schipper.
Orange en JSA samen verder als Orange Architects  | Project & Interieur
Orange en JSA samen verder als Orange Architects  | Project & Interieur
Orange en JSA samen verder als Orange Architects  | Project & Interieur
Orange en JSA samen verder als Orange Architects  | Project & Interieur
Orange en JSA samen verder als Orange Architects  | Project & Interieur

Jeroen en Patrick werken binnen Orange Architects al tien jaar samen aan projecten. Een samenwerking die onder andere heeft geleid tot de realisatie van woontoren ‘The Cube’ in Beirut en het project ‘Jonas’ in Amsterdam, dat op dit moment in uitvoering is. JSA voegt daar 25 jaar aan kennis, kunde en ervaring aan toe, met een groot portfolio met aansprekende bouwwerken. Orange Architects is gevestigd in het centrum van Rotterdam. Van oudsher een stad van nationale en internationale handel, met lokale en internationale bewoners. Met Rotterdam deelt het bureau naar eigen zeggen haar identiteit: creatief, ‘hands on’, meedenkend en internationaal. Met een team van meer dan twintig getalenteerde, vakkundige en toegewijde medewerkers wordt de kennis en ervaring gedurende het totale traject tot aan de uiteindelijke realisatie ingezet.

Kernwaarden

In het nieuwe bureau zullen de kernwaarden van de beide organisaties elkaar verder versterken. Conceptuele ontwerpkracht wordt daarbij verbonden aan kennis en passie van het ‘maken’, wat krachtig verwoord wordt in de nieuwe bureauvisie van Orange Architects; ‘concept + craft’. Een visie waarmee het bureau de uitgesproken concepten die aan haar ontwerpen ten grondslag liggen tot in de kleinste projectdetails wil laten doorklinken. Deze manier van werken vraagt volgens Orange Architects niet alleen een ‘out of the box’ mentaliteit, maar ook een gedegen kennis van het vak. Om concepten tot leven te laten komen is vakmanschap nodig op diverse deelgebieden, en de visie om deze kennis op een vanzelfsprekende manier in het ontwerp te integreren.

Nieuwe website & visuele identiteit

Naast een nieuwe visuele identiteit, vormgegeven door grafisch ontwerpbureau Enchilada, lanceert Orange Architects ook een nieuwe website, verzorgd door PMS72, met de projecten waar het bureau op dit moment aan werkt en die zij in de afgelopen jaren gerealiseerd heeft. In de sectie ‘concept + craft’ wordt de houding van Orange Architects ten aanzien van het vakgebied in het algemeen en haar duurzaamheidsmissie in het bijzonder verder toegelicht. Een thema waarvan de urgentie door de actualiteit rondom corona nog eens extra duidelijk wordt aangetoond. Orange architects werkt vanuit een brede definitie van duurzaamheid, die gebaseerd is op drie pijlers: WORLD | WE | VALUE. Het doel is om deze thema’s in alle projecten te integreren; van de eerste schets tot de oplevering van een project. Op deze manier wil Orange gebouwen maken die duurzaam zijn en een positieve impact hebben op de kwaliteit van leven.