Ook MaterialDistrict uitgesteld vanwege coronavirus

MaterialDistrict Rotterdam 2020 is verplaatst naar 23 tot en met 25 juni 2020 in plaats van 17 tot en met 19 maart, zo laat de organisator weten. Dit is besloten in nauw overleg met de exposanten en betrokken eventpartners.
Ook MaterialDistrict uitgesteld vanwege coronavirus | Project & Interieur
Ook MaterialDistrict uitgesteld vanwege coronavirus | Project & Interieur

Aanleiding om hét inspiratie-evenement voor de (interieur)architect te verplaatsen, zijn de voorzorgsmaatregelen die steeds meer organisaties nemen vanwege het coronavirus. “Wij zien een groeiende trend dat organisaties hun medewerkers verbieden evenementen bij te wonen vanwege het coronavirus. Hierdoor kunnen wij onze exposanten en bezoekers niet meer de kwaliteit en ervaring garanderen die ze van ons gewend zijn,” aldus Jeroen van Oostveen, directeur van MaterialDistrict.

Risico voor MaterialDistrict

Hoewel de Nederlandse overheid tot nu toe geen beperkingen of extra maatregelen oplegt voor het doorgaan van beurzen en evenementen in Nederland, heeft de organisatie toch besloten tot het verplaatsen van de vakbeurs naar juni dit jaar. “De afgelopen dagen hebben wij intensief contact gehad met onze exposanten, er leven veel zorgen over de veiligheid van hun personeel, maar vooral ook over de verwachte negatieve uitwerking op het bezoekersaantal. Ook zien we dat steeds meer landen restricties opleggen aan het organiseren van evenementen. Ook in Nederland zien we op lokaal niveau hier al de eerste stappen in. Dat is een toenemend risico voor onze exposanten maar ook voor ons als beursorganisator.”

rotterdam.materialdistrict.nl