Occony & Kisch lanceren circulaire werkplekken

Algemeen 26-04-2021
Occony & Kisch lanceren circulaire werkplekken

Occony & Kisch lanceren gezamenlijk een vernieuwende circulaire werkplekcollectie waarin sustainable design en 126 jaar vakmanschap samenkomen. De gedeelde zorgen voor het milieu en gezamenlijke visie op duurzaamheid zorgen voor deze nieuwe lokale samenwerking. 
Occony & Kisch lanceren circulaire werkplekken

De nieuwe collectie van Occony & Kisch bestaat uit single- en duo-werkplekken die naar wens zijn uit te breiden met tal van opties. Duurzaamheid was het belangrijkste vertrek bij ontwikkeling. Zo worden alle werkplekken geproduceerd in Nederland, zijn de bureaubladen gemaakt van gerecyclede biobased afvalstromen en zijn ontwerpkeuzes gemaakt om het gebruik kostbare nieuwe grondstoffen te minimaliseren. Naast het strakke design en de duurzame samenstelling is er niet bezuinigd op kwaliteit, aldus beide leveranciers. Zo zijn de elektrische zit-stawerkplekken voorzien van Linak-hefkolommen & besturing en voldoen deze aan de geldende Europese arbonormen.

Occony & Kisch lanceren circulaire werkplekken

Focus op de toekomst voor Occony & Kisch

Occony & Kisch streven naar een duurzame klantrelatie en dragen na uitlevering en montage zorg voor het onderhouden van de meubels en zien toe op terugname. De werkplekken zijn uitermate geschikt voor refurbishment en recycling. Op deze manier blijven waardevolle grondstoffen ook voor volgende generaties behouden. Om duurzaamheid in de interieurbranche (meer) mainstream te maken zullen beide leveranciers de nieuwe collectie actief op de markt aanbieden. Kleine bestellingen worden vanuit voorraad geleverd en grote projecten worden in overleg met de klant uitgeleverd en/of op locatie gemonteerd. De komende jaren zullen partijen zich in blijven spannen om de producten nog verder te verduurzamen.

Occony & Kisch lanceren circulaire werkplekken

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.