OCCO biedt designtool voor creatieve ontwerpers

OCCO verandert met een digitale designtool de wereld van interieurontwerpers en architecten. In thuisland Estland biedt de onderneming al jaren service op het gebied van ontwerpen aan. Nederland moet ook overstag gaan.
OCCO biedt designtool voor creatieve ontwerpers   | Project & Interieur
OCCO biedt designtool voor creatieve ontwerpers   | Project & Interieur
OCCO biedt designtool voor creatieve ontwerpers   | Project & Interieur
OCCO biedt designtool voor creatieve ontwerpers   | Project & Interieur
OCCO biedt designtool voor creatieve ontwerpers   | Project & Interieur

Op dit moment werkt OCCO in Nederland vanuit co-working hub ZOKU in Amsterdam, vanaf april 2021 staat de opening van een eigen showroom gepland. Iela Chau zal OCCO in Nederland gaan leiden. “Als brand manager van OCCO in Nederland ben ik met allerlei professionals in de designwereld betrokken, op zoek naar punten waarin we elkaar kunnen versterken. Ik kijk er enorm naar uit om de digitale tool te introduceren, als sleutel naar ongetwijfeld veel mooie projecten in Nederland.”

500 designmerken werken samen met OCCO designtool

Meer dan vijfhonderd Europese meubel- en designmerken hebben zich inmiddels aangesloten bij de designtool. Merken als Bolia, Foscarini, Tom Dixon, Noti, Calligaris maar ook het Nederlandse Fest Amsterdam delen hun data – van modellen, foto’s, tot kleuren, stoffen, uitvoeringen én prijzen – in hun samenwerking met OCCO. Ontwerpers en architecten hebben zo in één keer toegang tot een enorm aanbod aan opties: van vloerkleden, tot zitmeubels en verlichting. Veel interieurontwerpers en architecten in Estland zien de meerwaarde van de designtool. Voor hun projecten werken ze met OCCO, zodat ze toegang hebben tot een enorm reservoir aan actuele mogelijkheden: direct inzetbaar in hun digitale ontwerptekeningen én met actuele prijzen voorhanden. “Onze digitale tool vereenvoudigt het werkproces van de interieurarchitecten en -ontwerpers en bespaart hen veel tijd”, legt mede-oprichter Paul Veetõusme uit. “Zo kunnen ze nog meer service bieden aan hun klanten. Maar het belangrijkste is toch wel: op deze manier hebben ze meer tijd voor wat echt onderscheidend is, het creatieve proces.”

Krachtenbundeling

Oprichters Paul Veetõusme en Ander Sõõrumaa besloten in 2016 de krachten te bundelen. Hun ervaring in vastgoed, techbedrijven en het succesvol opzetten van internationale bedrijven, kwam hen goed van pas bij de startup. “Ik geloof echt dat OCCO een verschil kan maken en de interieurindustrie ten goede verandert, opener en klantvriendelijker maakt”, stelt Veetõusme. Na vier jaar pionieren is OCCO uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met 32 medewerkers en twee showrooms in Tallinn. Ook heeft OCCO kantoren ingericht voor onder andere Takeda, Kone, PriceWaterhouseCoopers, Nasdaq, Bolt, Pipedrive, Skeleton Technologies, en Confido Medical Center.

Overal ter wereld

OCCO won in 2020 de SEB Bank Innovation Center’s Growth Program, bedoeld voor ambitieuze bedrijven die nieuwe en innoverende manieren weten aan te boren om te groeien.Nu is het tijd om de vleugels verder uit te slaan. “Onze droom en ons doel is dat onze digitale tool over een paar jaar overal ter wereld wordt gebruikt”, aldus Veetõusme.