Niko introduceert twee nieuwe designschakelaars

Producten 23-05
Niko introduceert twee nieuwe designschakelaars

Aan en uit. Op en af. Naar boven en naar beneden. Het zijn de basisfuncties van elke schakelaar, en voor zijn nieuwe generatie designs grijpt Niko, de Belgische specialist in schakelaars en stopcontacten, terug naar die intuïtieve beweging. Dit keer in een elegant en luxueus jasje.

Niko introduceert twee nieuwe designschakelaars

Met de introductie van Niko Rocker en Niko Toggle, zet Niko in op tijdloos design en intuïtieve interactie. De nieuwe schakelaars typeren zich door hun minimalistische vormgeving en hoogwaardige afwerking, volledig in aluminium en staal. Tegelijkertijd vormen ze een eerbetoon aan Niko's rijke designgeschiedenis en reflecteren ze meer dan een eeuw aan innovatie en vakmanschap. Volledig geproduceerd in België, zijn ze zijn niet alleen een knap staaltje Belgisch vakmanschap, maar ook een stijlvolle toevoeging aan elk interieur.

Niko introduceert twee nieuwe designschakelaars

Schakelaars met een verhaal

Niko Rocker is een eerbetoon aan een innovatief wipschakelaarontwerp van Niko uit 1958. De schakelaar onderscheidt zich enerzijds door zijn robuuste metalen constructie, die een duidelijke 'klik' geeft bij het schakelen tussen aan en uit. Anderzijds vormen de lange vorm en subtiel afgewerkte randen van de schakelknop een harmonieus geheel met de monolithische afdekplaat. 

Niko introduceert twee nieuwe designschakelaars

Niko Toggle is een moderne knipoog naar Niko's klassieke Bakelite-tuimelschakelaars uit 1928. De schakelaar werkt net als een kleine joystick, die je met een lichte beweging omhoog of omlaag bedient. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een subtiele inkeping bovenaan de hendel, een zacht geëtste textuur en robuuste vorm.

Niko introduceert twee nieuwe designschakelaars

Een handige extra? Beide schakelaars zijn uitgerust met een optionele led-indicator die met een zachte warme gloed aangeeft of de schakelaar aan of uit staat, wat bijdraagt aan de totale designervaring.

Intelligent ontwerp

Hoewel Niko met deze nieuwe schakelaars teruggrijpt naar iconische ontwerpen uit het verleden, zijn Niko Rocker en Niko Toggle qua kwaliteit en functionaliteit helemaal up-to-date. Zo bouwt het schakelmechanisme verder op Niko's gerenommeerde schakeltechnologie die ook gebruikt wordt in Niko’s bestaande reeksen schakelmateriaal; van subtiele dimmer tot integratie in Niko Home Control, Niko's smart home oplossing voor automatische sturing van verlichting, screens, verwarming, muziek, en nog veel meer. 

De schakelaars, vervaardigd uit aluminium of staal, zijn beschikbaar in diverse schakelmechanismen en afwerkingen zoals alu gold brushedalu black brushedalu grey brushedalu blue grey brushedsteel champagne coated en steel white coated. Door hun uitgesproken design en doordachte functionaliteit vormen Niko Rocker en Niko Toggle in het oog springende toevoegingen aan elk eigentijds interieur.

Belgisch familiebedrijf

Niko, opgericht in 1919 in Sint-Niklaas, is een vooraanstaand Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige schakelaars en stopcontacten. Met meer dan 100 jaar aan ervaring heeft Niko een ijzersterke reputatie opgebouwd op het gebied van betrouwbaarheid, innovatief design en vakmanschap. Elk product, grondig getest, biedt tot 30 jaar gebruiksgemak bij normaal dagelijks gebruik en wordt gekenmerkt door tijdloos design.