Nieuwe versie Glass Configurator beschikbaar

AGC Glass Europe introduceert een nieuwe versie van zijn Glass Configurator. De feature is nu een volledig geïntegreerd berekeningsplatform
 dat gebruikers de voordelen van het gebruik van hoogpresterend glas in gevels laat zien.
Nieuwe versie Glass Configurator beschikbaar | Project & Interieur
Nieuwe versie Glass Configurator beschikbaar | Project & Interieur

De Glass Configurator – een door AGC Glass Europe ontwikkelde onlinetoepassing – is een geavanceerde tool waarmee glasverwerkers, gevel- en raamfabrikanten, architecten en ontwerpers licht, energie en veiligheidseigenschappen van glas kunnen berekenen. Zowel enkele beglazing, dubbele en drievoudige isolerende beglazing en gelaagd veiligheidsglas kunnen worden samengesteld en berekend. De nieuwste versie biedt nog meer mogelijkheden, zoals akoestische berekeningen en fotorealistische weergaven van glas in het gebouw.

Kenmerken Glass Configurator


De configurator maakt het mogelijk om gewenste glaseigenschappen zoals warmte-isolatie, esthetiek, akoestiek en veiligheid samen te stellen. De gebruiker kan er snel en eenvoudig mee werken, onder meer door de drag & drop-functie. Ook kan er worden gezocht op prestaties en met de Glass Visualiser is het mogelijk om te visualiseren hoe het product in verschillende soorten gebouwen en omgevingen zich gedraagt.

Eenvoudig en gratis

Het product is een gratis dienst die negen talen beschikbaar is. De tool is te gebruiken op alle apparaten. De registratie is eenvoudig. De configurator is toegankelijk via www.agc-yourglass.com/configurator/app/login

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.