Nieuwe tentoonstelling Tijdelijk Huis van Thuis

Vanaf 2 juli 2021 tot en met 29 mei 2022 presenteert Het Nieuwe Instituut in Rotterdam Tijdelijk Huis van Thuis. Deze afscheidspresentatie van vertrekkend directeur Guus Beumer verkent hoe ons denken over het huiselijke interieur en ontwerp zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld.
Nieuwe tentoonstelling Tijdelijk Huis van Thuis  | Project & Interieur
Nieuwe tentoonstelling Tijdelijk Huis van Thuis  | Project & Interieur

In de tentoonstelling wordt bovendien aan de hand van de iconische tentoonstellingen Holland in Vorm (1987) en Do Create van Droog Design en KesselsKramer (2000) gekeken naar de veranderende canonvorming rond de recente Nederlandse ontwerpgeschiedenis en wordt stil gestaan bij een actuele praktijk van de ontwerper. In de tentoonstelling zijn kamers ingericht met bijdragen van onder andere Janilda Bartolomeu, Laura Bosch, Koos Breen, Frank Bruggeman, Dirty Furniture, The Anderen, Pieter Hoexum, Francisca Khamis Giacoman, Gabriel A. Maher, Robert Milne & Michelle Lin, Larissa & Michelle Mantel, Lonneke van der Palen, Tivon Rice, Johannes Schwartz en We Sell Reality.

Erfgoedopstelling naast Tijdelijk Huis van Thuis

Tegelijkertijd met de tentoonstelling van Het Nieuwe Instituut, dat onlangs een nieuwe directeur aanstelde, opent ook de nieuwe erfgoedopstelling Het ontwerp van het sociale: 100 jaar eigenzinnig samenleven in Nederland. Op basis van verschillende archieven uit onder meer de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw wordt getoond hoe er de afgelopen honderd jaar vanuit telkens andere blikrichtingen door architecten, geëngageerde burgers en activisten is nagedacht over nieuwe vormen van samenleven.