Nieuwe showroom DecoLegno officieel geopend

Precies een jaar nadat de eerste paal de grond in ging, is de nieuwe showroom van DecoLegno aan het Rak in Westzaan officieel geopend. Een plek waar inspiratie, creativiteit en design centraal staan. Met als middelpunt een nieuwe en uitgebreide showroom, waar de gehele collectie decoratief plaatmateriaal op verschillende formaten, waaronder panelen van 230 x 50 cm te bewonderen is. De showroom is van maandag tot en met zaterdag op afspraak te bezoeken.
Nieuwe showroom DecoLegno officieel geopend  | Project & Interieur
Nieuwe showroom DecoLegno officieel geopend  | Project & Interieur
Nieuwe showroom DecoLegno officieel geopend  | Project & Interieur
Nieuwe showroom DecoLegno officieel geopend  | Project & Interieur
Nieuwe showroom DecoLegno officieel geopend  | Project & Interieur

“Het plan om op HoogTij een eigen pand te bouwen, dateert al van voor de coronapandemie”, vertelt Guido Hofman, financieel directeur bij DecoLegno. “Natuurlijk hebben we ons afgevraagd of het wel zo verstandig was om de nieuwbouw door te zetten. Maar financieel en bouwtechnisch waren de plannen al voorbereid. Een eigen, grotere locatie was voor ons van strategisch belang, en we wilden volledig in de lead zijn voor wat betreft de kwalitatieve uitstraling ervan.”

Creatieve bouwpartners DecoLegno


Samen met bouwpartners NUNC Architecten, Hecon, B22, STUDIOJEROENDEJONG en Studio Rublek is er hard gewerkt aan dit uitdagende project. Van tekentafel tot constructieve uitwerking, van technische installatie tot lichtplan en van interieurontwerp naar sfeerconcept. Hierbij ligt de focus vooral op de showroom, waar ruim 300 decors gepresenteerd worden van de merken Cleaf, Durasein en HPL Specials, maar wat ook hét visitekaartje van DecoLegno is. “Het uitgangspunt was om in elke ruimte te verrassen en te inspireren, en overal de nuchtere Noord-Hollandse cultuur van DecoLegno in combinatie met het Italiaanse designgevoel van Cleaf te ervaren”, vertelt Saskia ten Cate, communicatiemanager bij DecoLegno en medeverantwoordelijk voor het interieur.

Ruimere openingstijden voor een ruimere doelgroep

“Waar onze focus voorheen lag op interieurarchitecten en interieurbouwers, merken we dat steeds meer particulieren onze showroom bezoeken. Zij willen de materialen voor hun maatwerk interieur graag op grote panelen bekijken in onze showroom. Daarom zijn wij tegenwoordig ook op zaterdag geopend voor particulieren”, vertelt Patrick Leering, algemeen directeur bij DecoLegno, het bedrijf dat sinds 2010 exclusief distributeur in de Benelux is van het Italiaanse merk Cleaf. “Wel op afspraak, want onze interieuradviseurs nemen graag de tijd om vakkundig advies te geven.” Een afspraak voor de showroom is eenvoudig te plannen via de website.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.