Nieuw Scandinavisch evenement: Design Helsinki

Design Helsinki zal 24 en 25 augustus voor het eerst plaatsvinden in de Finse hoofdstad, die tien jaar geleden werd uitgeroepen tot World Design Capital. De organisatoren vieren het jubileum met het opzetten van dit nieuwe designfestival.
Nieuw Scandinavisch evenement: Design Helsinki | Project & Interieur
Nieuw Scandinavisch evenement: Design Helsinki | Project & Interieur
Nieuw Scandinavisch evenement: Design Helsinki | Project & Interieur

De Finse hoofdstad waar Design Helsinki plaatsvindt, staat bekend om zijn functionele en minimalistische Scandinavische architectuur en heeft de grootste concentratie art nouveau-gebouwen in het noorden van Finland. Volgens de organisatie heeft Fins design zijn sporen verdiend dankzij iconische ontwerpers zoals Alvar Aalto en bekende namen zoals Artek en Marrimeko. Daarnaast kent de plaatselijke scene een scala aan opkomend talent.​

Design Helsinki speciaal B2B-evenement

Het is tien jaar geleden dat Helsinki werd uitgeroepen tot World Design Capital en de stad viert de gelegenheid met een reeks evenementen en stadsbrede activiteiten. Design Helsinki is het eerste speciale B2B-evenement voor hedendaags design in de hoofdstad, en zal het hart van de vieringen vormen. Het evenement heeft de ambitie de wereldwijde invloed van Scandinavisch design te tonen. Bovendien zal het een platform bieden voor designprofessionals wereldwijd. De beurs kan mede plaatsvinden dankzij de samenwerken met twee grote partners in Finland: de design- en meubelbeurs Habitare en de Alvar Aalto Foundation. De creatief directeur van Habitare, Laura Sarvilinna, zal worden geïnterviewd als onderdeel van het beursprogramma ‘Regenerate’. Het nieuwe designevenement zal deelnemen aan het programma van Habitare als onderdeel van het thema ‘Blending Spaces’.

Verschillende locaties

De beurs zal plaatsvinden op verschillende locaties in en rond Helsinki. Enkele onderdelen zijn het internationaal paviljoen in Kasarmitori, het actuele Talks-programma in het Design Museum, installaties in het Esplanadi-park en tentoonstellingen in meerdere designshowrooms in de stad.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.