Nieuw designfestival ‘Please have a seat’

Vanaf 15 oktober is ‘Please, have a seat’ te zien in het Belgische Kortrijk. Dit nieuwe evenement draait volledig om zitdesign in zo ongeveer alle vormen en maten.
Nieuw designfestival ‘Please have a seat’  | Project & Interieur
Nieuw designfestival ‘Please have a seat’  | Project & Interieur
Nieuw designfestival ‘Please have a seat’  | Project & Interieur

Tijdens dit nieuwe designevenement kunnen bezoekers vijf weekenden lang op de voormalige Van Marcke-site in Kortrijk langs een bijzonder scenografisch parcours al het hot-‘n-happening zitdesign uit binnen- en buitenland bewonderen. Volgens de organisatie gaat het hier van iconisch design over circulaire nieuwkomers tot jong talent van eigen bodem. Meer dan tweehonderd stoelen en zitobjecten wachten om ontdekt te worden.

Oeuvre van Designer of the Year tijdens ‘Please have a seat’

‘Please have a seat’ is het nieuwe designevent van de Biënnale Interieur met een centrale plek voor de stoel. Naast de tentoonstelling met het nieuwste zitmeubilair, kunnen deelnemers van 15 oktober tot 14 november ook kennismaken met het oeuvre van de nieuwe ‘Designer of the Year’ en neemt een bijzondere selectie designminiaturen de bezoeker mee door de geschiedenis van de stoel.

Creatieve stadsfestival Wonder festival

Dit nieuwe evenement maakt deel uit van het creatieve stadsfestival Wonder. De vele creatieve en culturele organisaties en onderwijsinstellingen van Kortrijk brengen in oktober en november een parcours vol verwondering en optimisme voor jong en oud, belooft de organisatie. Benieuwd naar het volledige programma? Surf naar www.wonderkortrijk.be.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.