Niaga-webinars over circulariteit op 2 juli

Niaga, het merk van DSM dat de circulaire tapijtcollectie Again produceert, houdt op 2 juli aanstaande een tweetal (Engelstalige) webinars over circulariteit – een van de belangrijkste trends op het gebied van het ontwerpen van werkomgevingen. Op de webinars – bedoeld voor onder meer interieurontwerpers, projectinrichters en facility managers – zullen de sprekers ingaan op de verschillen tussen circulariteit en duurzaamheid, en hoe je hierin steeds voorop kunt lopen.
Niaga-webinars over circulariteit op 2 juli | Project & Interieur
Niaga-webinars over circulariteit op 2 juli | Project & Interieur
Niaga-webinars over circulariteit op 2 juli | Project & Interieur

De webinars beginnen om 15.00 uur (voor interieurontwerpers) en om 16.00 uur (voor projectinrichters en facilitymanagers) en duren 30 minuten. In het eerste webinar vertellen Kelly Hall en Debbie Appleton wat ontwerpen voor circulariteit inhoudt, en hoe je gezonde en unieke circulaire werkomgevingen kunt ontwerpen. Chantal Jörissen van Niaga vertelt meer over de Again-collectie. Op het tweede webinar ligt de nadruk op de link tussen circulariteit en binnenklimaat, en wat de beste aankoopbeslissingen zijn voor de transitie naar een circulair kantoor. Aanmelden kan op de website, www.dsm-niaga.com/news/webinar.html. Meer informatie over het programma en de sprekers volgt, en kan worden aangevraagd via [email protected].

Nieuwe technologie

Niaga staat voor redesign, retrace, reuse (herontwerpen, herleiden, hergebruiken). De naam Niaga is het woord ‘again’ achterstevoren geschreven, om aan te geven dat de materialen ‘again & again’ kunnen worden gebruikt. Niaga heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor een volledig herbruikbaar tapijt – dat nog maar één soort polymeer bevat, of verschillende materialen die je op het einde van de levensduur weer van elkaar kunt afhalen door gebruik van een ‘omkeerbare klik-ontklik’-lijm. Polyestertapijt wordt op dusdanige wijze geproduceerd dat het uiteindelijk weer volledig omgezet kan worden in polyesterkorrels die vervolgens als basis dienen voor nieuwe vloerbedekking. De nieuwe technologie is ook geschikt voor tapijt dat gemaakt is van twee verschillende materialen, polyester gecombineerd met polyamide of wol, waarbij de verschillende lagen gemakkelijk zijn te scheiden en vervolgens volledig gerecycled kunnen worden. Nu zorgt het gebruik van onomkeerbare verlijming nog voor contaminatie van de componenten, waardoor tapijten niet volledig gerecycled kunnen worden. Again is de tapijtcollectie voor de projectmarkt van Niaga. Het volledig recyclebare Again is bedoeld voor kantoren en projecten en geproduceerd van 100 procent gerecyclede Polyamide 6-garen met een onderlaag van 100 procent gerecycled pet. Daarmee is de Again-collectie volledig ontworpen voor circulariteit.