Na GLUE Amsterdam ook GLUE Utrecht

Events 20-06
Na GLUE Amsterdam ook GLUE Utrecht

Wat in 2020 begon als initiatief om de creatieve design sector in Amsterdam zichtbaar te maken en te verbinden, is uitgegroeid tot een sterke community die het hele jaar door mensen inspireert, activeert en verbindt. GLUE amsterdam connected by design staat op de kaart en viert haar vijfde verjaardag van 19 tot en met 22 september. De designroute verbindt opnieuw Amsterdam en voert bezoekers langs interieurarchitecten, designers, galeries, musea, broedplaatsen, ateliers en HUB's.

Na GLUE Amsterdam ook GLUE Utrecht

Verbinding

De oprichters van GLUE – Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt – hebben geleerd van de eerste edities en vinden dat GLUE nu ook geschikt is voor andere steden, om te beginnen Utrecht: “Steden met een bruisende creatieve industrie en behoefte aan meer verbinding. We zoeken lokale ondernemers die geloven in het GLUE concept en in Utrecht hebben wij die gevonden.” De eerste editie van GLUE Utrecht – van 9 tot en met 11 mei 2025 – wordt georganiseerd door Giulia Dunes en Laurens Deuling van We are Range, een designstudio die zich richt op architectuur, interieur- en productontwerp: “Onze designstudio is geboren vanuit de overtuiging dat wij ons beste werk creëren wanneer we worden uitgedaagd en geïnspireerd door anderen. Zo zochten wij na onze verhuizing naar Utrecht contact met bekend ontwerper en Utrechtenaar Joost Gijzel. Al snel bleek dat er met deze verbinding een bron van inspiratie en ideeën over de Utrechtse creative sector ontstond. Het had dan ook niet veel nodig om de krachten te bundelen en het resultaat is waanzinnig; GLUE Utrecht is een feit. Vanuit verbinding ontstaat verbinding!”

Giulia Dunes en Laurens Deuling. (Foto: We are Range)
Giulia Dunes en Laurens Deuling. (Foto: We are Range)

GLUE Creative Citizens of Honour

GLUE heeft inmiddels ook bekend gemaakt wie tijdens de komende Amsterdamse editie de nieuwe ‘Creative Citizens of Honour’ zijn: interieurarchitect en galerie-eigenaar Mia Karlova, ontwerper Marcel Wanders en Pien Rademakers van Rademakers Gallery. Met hun bedrijven, merken en galerieën leveren de drie volgens de organisatie een belangrijke bijdrage door jonge talenten een platform in de creatieve wereld te bieden.

Na GLUE Amsterdam ook GLUE Utrecht

www.glue.amsterdam

wearerange.com