Na de coronacrisis: social distancing op kantoor

Voor organisaties waar werknemers niet thuis kunnen werken of die bezig zijn om de openstelling van het kantoorpand voor te bereiden, blijft de veiligheid en gezondheid van medewerkers op de werkvloer de belangrijkste prioriteit.
Na de coronacrisis: social distancing op kantoor  | Project & Interieur
Na de coronacrisis: social distancing op kantoor  | Project & Interieur
Na de coronacrisis: social distancing op kantoor  | Project & Interieur

Binnenkort mogen medewerkers op gepaste wijze terugkeren, is de verwachting. Dat zal niet direct zijn zoals voor de uitbraak van het coronavirus. Zoals minister Eric Wiebes al aangeeft zullen Nederlandse ondernemers zich moeten richten op de ‘1,5-meter-economie’. Zo ook op kantoor.

1,5 meter afstand tussen werkplekken

Met iotspot kunnen gebruikers de capaciteit en layout van werkplekken digitaal organiseren. Een gemaximeerd aantal werkplekken wordt in een app beschikbaar gesteld. Medewerkers moeten bij binnenkomst op kantoor aantonen dat ze een bureau in de app hebben geboekt. Dit voorkomt voor ieders veiligheid dat er te veel personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Uiteraard is het de verantwoordelijkheid van het personeel om aan de geboekte werkplek te gaan zitten en de social distancing in de dagelijkse gang van zaken in acht te nemen.

Social distancing cruciaal

“Het is belangrijk voor organisaties en voor onze economie dat mensen straks zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen, maar het is cruciaal dat we de sociale afstand bewaren”, aldus Martijn Kors van iotspot, ‘Het is een aangepaste en minimale variant van de iotspot dienstverlening waarmee wij een bijdrage willen leveren bij het aangaan van de uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben. De dienst is van tijdelijke aard, vanaf 6 april beschikbaar en in samenwerking met klanten door te ontwikkelen.