MisterDesign opent expositie over Verner Panton

Actueel 15-08-2022
MisterDesign opent expositie over Verner Panton

Designretailer en webshop MisterDesign presenteert als enige retailer in Nederland de exclusieve gelimiteerde Panton Chair Duo. Van deze stoel zijn slechts 999 genummerde modellen gemaakt. Ter gelegenheid van deze introductie zet MisterDesign de ontwerper ervan in de schijnwerpers in de vorm van een expositie genaamd ‘Icons by MisterDesign: Verner Panton’ waar meer dan dertig unieke designs van Panton getoond worden.
MisterDesign opent expositie over Verner Panton

Van 16 augustus tot en met 30 september is de expositie ‘Icons by MisterDesign: Verner Panton’ te zien in de winkel aan de Vughterstraat 278 in ’s-Hertogenbosch. Bij deze expositie zijn meer dan dertig designs van Verner Panton te zien. Door middel van de tentoongestelde collectie wordt de bezoeker op een toegankelijke en educatieve manier meegenomen door het leven van wereldberoemd en kleurrijk ontwerper Verner Panton. De tijdlijn van designs start in 1951 en eindigt in 1993 met een van de laatste ontwerpen van de hand van Panton. Bezoekers kunnen de expositie geheel vrijblijvend komen bekijken in de showroom van MisterDesign. Hier zijn verder actuele ontwerpen te zien die nog in productie zijn bij Vitra, Verpan, Montana, &Tradition en Louis Poulsen. MisterDesign heeft een bijzondere aanvulling gedaan door zeldzame modellen toe te voegen die afkomstig zijn uit de collecties van verkopers Vintagonist, Lapereaux en Swedish-Vintage. Veel van de modellen in deze presentatie zijn opgenomen in collecties van musea als het MoMa, het International Design Museum München en het Vitra Design Museum.

MisterDesign opent expositie over Verner Panton

Exclusief bij MisterDesign

Exclusief in Nederland bij MisterDesign is de gelimiteerde Panton Chair Duo verkrijgbaar. Slechts 999 stuks worden geproduceerd met allemaal een eigen serienummer en ‘limited edition’-label. De stoel is beschikbaar in vijf hoogglans kleurencombinaties waarbij de voor- en achterkant van de stoel een andere kleur hebben en zo de golvende vorm van de stoel benadrukken. Van elke kleurencombinatie is één stoel beschikbaar voor vrije verkoop in de showroom vanaf 16 augustus.

MisterDesign opent expositie over Verner Panton

Design is bijzonder  

Door middel van deze introductie en het eerbetoon aan Verner Panton maakt MisterDesign de unieke waarde van design kenbaar aan het grote publiek en laten ze de ideeën achter de ontwerpen zien. Tevens zijn alle getoonde designs te koop. Marco van Rosmalen, medeoprichter van MisterDesign: “We willen graag laten zien dat design uniek en bijzonder is. Verner Panton is een ware pionier op het gebied van product- en interieurdesign en is met zijn herkenbare en kleurrijke ontwerpen een designer die iedereen aan kan spreken. Daarom hopen we dat veel mensen zich aangetrokken voelen om een kijkje te komen nemen.”

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.