Make-over voor walvisgraat PVC-collectie

Floer heeft zijn walvisgraat PVC-collectie een make-over gegeven, waarbij een aantal vloeren in het assortiment is vervangen door zeven nieuwe kleuren. Tijdens de make-over heeft Floer alle walvisgraat PVC-vloeren laten afwerken met de megamat-afwerking.

Make-over voor walvisgraat PVC-collectie | Project & Interieur
Make-over voor walvisgraat PVC-collectie | Project & Interieur
Speel video

Bij de make-over van de walvisgraat PVC-collectie zijn vijf kleuren uit het assortiment gehaald. Deze oudere kleuren zijn vervangen met drie verbeterde bestaande kleuren, en vier volledig nieuwe kleuren. In combinatie met het welbekende Orka Onbehandeld bestaat de collectie nu uit acht vloeren. De nieuwe kleuren spelen volgens de fabrikant in op de meest actuele trends binnen de vloerenmarkt; verschillende lichte bruintinten, noestvrij of juist levende eiken patronen.

Megamatte PVC-collectie

Zoals eerder benoemd heeft Floer zijn nieuwe PVC-vloeren laten uitrusten met de megamat-glanswaarde. Deze afwerking, samen met de extra grote plankafmeting van 91,4 bij 15,2 cm, is een uitkomst voor interieurontwerpers en liefhebbers van PVC. “Binnen het interieurontwerp zijn PVC-vloeren zeer geliefd, maar de reflectie van zon is vaak een nadeel van kunststof vloeren”, aldus Jet Klis, manager marketing bij Floer. “Wij zijn ervan overtuigd dat de megamat-afwerking ervoor zal zorgen dat reflectie van zonlicht geen schijn van kans maakt op deze luxe vloeren!”

Bewust PVC

Duurzaamheid is één van de vele focuspunten van Floer – daarom is het niet gek dat alle producten die het vloerenmerk verstrekt verschillende keurmerken hebben. In vergelijking met de oude walvisgraat-vloeren hebben de nieuwe kleuren aanzienlijk meer keurmerken. De verouderde kleuren waren al uitgerust met keurmerken die aantonen dat ze ftalaat vrij zijn, en dat er geen schadelijke weekmakers worden gebruikt. De nieuwe vloeren hebben nu een ISO keurmerk (ISO 14001) welke aantoont dat er een norm is gesteld wat betreft milieumanagement tijdens de productie. Daarnaast kan men denken aan keurmerken zoals Eurofins Gold, Green Guard Gold en FloorScore.