Luxe mag gerust wat langer zijn

Luxe mag gerust wat langer zijn

Een luxueuze vloer? De kans is groot dat je denkt aan de warme look van parket. En vooral aan luxueus lange planken. Je geeft met zo’n XL-plank ruimtegevoel aan de plaatsen waarin je leeft en werkt. Vanaf nu combineer je die luxe met een andere weelde: die van makkelijk onderhoud.

Luxe mag gerust wat langer zijn

“Luxe, dat is óók tijd en gemoedsrust”, zegt Thibault Lanchon, quality manager bij COREtec Floors. “Tijd om te genieten in plaats van slaaf te zijn van je vloer. En gemoedsrust omdat je vloer tegen een stootje kan.” Een sterke vloer mét de warme look van hout, zonder de nadelen ervan? Dat is volgens de fabrikant exact de combi waarom klanten kiezen voor COREtec Floors.

Luxe mag gerust wat langer zijn

Premium ondersteuning + bescherming

Wat voegt deze XL-END-collectie nog toe? “De planken zijn maar liefst 2,1 meter lang. Dat is echt wel uitzonderlijk”, vult Lanchon aan. “Ze zijn ook 1,5 cm dik. De extra dikke kern geeft premium-ondersteuning aan de lange planken.” Ook bovenop krijg je luxe-bescherming: de slijtlaag van 0,8 mm is nog 60 procent dikker dan bij de andere COREtec-collecties.

Luxe mag gerust wat langer zijn

Luxe die je kan horen (of juist niet)

“Als je op laminaat loopt, dan herken je die goedkope tik-tak-klank”, vertelt Lanchon. “Het valt je meteen op dat deze XL-END-planken wél mooi geluiden dempen.” Dat lijkt simpel, maar dat is het niet. Het is de gepatenteerde Soundcore-technologie in de kern van je vloer die dat mogelijk maakt. Luxe zie je dus niet alleen, je hoort het ook.

COREtec Floors combineren het beste van vinyl met daaronder een uiterst stabiele kern. Dat maakt je vloer compleet waterproof. Je legt de planken dus ook mooi door in de badkamer. Onderaan de XL-END-planken vind je een kurklaag. Ook die is extra dik. Je vangt er oneffenheden mee op van de bestaande vloer. Een afzonderlijke onderlaag is compleet overbodig. Dat geldt ook als je XL-END legt op een nieuwe chappe of cementdekvloer. Zodra je op die nieuwe vloer mag lopen, mogen ook de planken erop. Dat is direct genieten van luxe.