Liemès Food District in Utrecht draait vooral om reuring

Een food district waarbij alles draait om reuring en waarvoor je ogen tekort komt. Dat was het idee van De Horeca Fabriek, het ontwerpbureau dat verantwoordelijk is voor het concept én interieur van Liemès Food District. Mooie materialen, een ongedwongen sfeer en eyecatchers als bepalende elementen maken Liemès een spraakmakende ontmoetingsplek waar de bezoeker zich onmiddellijk thuis voelt.
Liemès Food District in Utrecht draait vooral om reuring | Project & Interieur
Liemès Food District in Utrecht draait vooral om reuring | Project & Interieur
Liemès Food District in Utrecht draait vooral om reuring | Project & Interieur

Wat direct opvalt in Liemès Food District is de zelfontworpen vloer die uit maar liefst 50.000 tegeltjes bestaat. “We hebben bij het ontwerpen geprobeerd om elementen toe te voegen die niet te schreeuwerig, maar wél herkenbaar en fotogeniek zijn”, aldus Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Met diezelfde gedachte zijn de twee grote, vrijstaande barren ontworpen. De barluifel vol planten, mooie drankflessen en bijzondere verlichting maken de prominente barren tot echte eyecatchers. Het metershoge plafond wordt als een sterrenhemel verlicht door designlampen. De frisse kleuren van het interieur geven de hoge ruimte een levendige sfeer.

Voor ieder wat wils


Liemès Food District bestaat uit twee gedeeltes die worden verbonden door een acht meter hoge boom. Het eerste gedeelte bestaat uit lange tafels en hoge zitjes met barkrukken, die worden omringd door elf wereldkeukens. Een bar verbindt deze ruimte met een hoger gelegen deel naast de hoge ramen, waar je kunt genieten van een gezellige borrel of culinaire, verfijnde gerechten die naar je tafel worden gebracht. Neem plaats aan een tafel of op een van de comfortabele hoekbanken en laat je door de bediening in de watten leggen met mooie gerechten, bijpassende wijnen of verrassende cocktails.

Over Liemès Food District

Zodra de coronamaatregelen het toelaten, opent in het iconische gebouw The Wall in Utrecht Liemès Food District. Dit is een nieuw horecaconcept waar gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten bereiden. Liemès bevindt zich aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn. Volgens eigenaar Ed Bindels (ook bekend als oprichter van Amac) is het food district een ontmoetingsplek voor vrienden, familie en collega’s. Speciaal voor groepen die in een privésfeer willen vergaderen of dineren, zijn er in de ruimte meerdere ‘plantenkassen’ gebouwd die je kunt afhuren. Door de gunstige ligging bij uitvalswegen is Liemès gemakkelijk te bereiken. De eerste twee uur is parkeren gratis. Liemès biedt zeven dagen per week plaats aan vijfhonderd gasten en is met 1.500 vierkante meter groot genoeg om rekening te houden met de anderhalvemeterregel.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.