Kunst in de Cast: samenwerking Fields en COwerk

Algemeen 17-05-2021
Kunst in de Cast: samenwerking Fields en COwerk

De samenwerking Kunst in de Cast tussen Fields en COwerk is een samenvoeging van akoestische kunst en praktisch kantoormeubilair. Het zachte en stille van 100 procent wolvilt in combinatie met hard koudstaal blijkt goed te werken.
Kunst in de Cast: samenwerking Fields en COwerk

Kunst in de Cast, de samenwerking tussen Fields en COwerk, vindt zijn oorsprong in 2019. In dat jaar ontmoette Marjan Veltkamp (Fields) en Jan Paul de Ridder (COwerk) elkaar voor het eerst op de Design District in Roterdam. Niet veel later komen ze elkaar weer tegen, deze keer bij een project waar zowel het akoestische object Efeu_S van Fields wordt gebruikt als de space divider Cast van COwerk. Daar ontstaat het idee de twee samen te voegen tot één.

Kunst in de Cast: samenwerking Fields en COwerk

Kunst in de Cast gaat over buiten kaders denken

Marjan laat met haar objecten zien dat stilte is te ontwerpen. COwerk laat zien dat een interieur niet vast hoeft te zitten aan een ruimte, maar dat je ruimte kunt creëren met meubelen. Beide werken met modulariteit: alles is op maat te installeren. Gezamenlijk laten ze zien dat buiten de kaders denken kan resulteren in een mooie samenwerking en verrassende uitkomsten, zoals een kast gevuld met wolvilten klimplanten waar tegenovergestelden elkaar complementeren.

Kunst in de Cast: samenwerking Fields en COwerk

Ooit ontstaan al circulair product

Efeu_S zijn groene wolvilten klimbladeren die speels in elkaar haken en als het ware omhoog klimmen. Cast van COwerk is ooit ontstaan als circulair product. Stalen buizen gemaakt van afgedankte tafelpoten en boxen van oude tafelbladen. Nog steeds is de maatvoering van Cast gebaseerd op het verzagen van de tafelpoten. Maar inmiddels heeft het succes van dit product de voorraad afgedankte materialen uitgeput en wordt Cast op verzoek ook gemaakt als compleet nieuw fabricaat.