Kossmanndejong wint prestigieuze tender in LA

Nieuws 01-02-2023
Kossmanndejong wint prestigieuze tender in LA

Kossmanndejong is door de Natural History Museums of Los Angeles County (NHMLAC) geselecteerd voor het ontwerpen en ontwikkelen van de nieuwe tentoonstellingsruimtes en bezoekersbeleving voor La Brea Tar Pits.

Kossmanndejong wint prestigieuze tender in LA

La Brea Tar Pits is uniek in de wereld omdat het de enige paleontologische vindplaats in stedelijke gebied is waar ook nog actief onderzoek wordt gedaan. Op deze fascinerende plek worden al decennialang fossielen uit de ijstijd opgevist uit teerlagen. Op sommige plekken komen deze lagen letterlijk aan het oppervlak in de vorm van plassen van kleverig teer. Er worden hier een enorme hoeveelheid fossielen gevonden, hersteld, onderzocht en tentoongesteld, alles op één plek in hartje Los Angeles. De collecties geven inzicht in de klimaatveranderingen in Los Angeles en op aarde gedurende de laatste 50.000 jaar van de geschiedenis.

Kossmanndejong wint prestigieuze tender in LA

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Directeur van de Natural History Museums of Los Angeles County (NHMLAC), Dr. Lori Bettison-Varga, geeft aan dat de grootschalige veranderingen voortkomen uit de ambitie om met het verhaal van de IJstijd meer begrip voor onze tijd nu bij te brengen. Onderwerpen als klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en het belang van wetenschappelijk onderzoek kunnen hiermee op een inspirerende manier aan een breed publiek onder de aandacht worden gebracht. Daarnaast beoogt ze met de vernieuwing dit geliefde icoon van Los Angeles te behouden en met een toegankelijke groene buitenruimte een ontmoetingsplaats te creëren voor de gemeenschap.
 
“We zijn blij dat Kossmanndejong zich bij ons team voegt om deze doelen te realiseren. We waren onder de indruk van het uitnodigende portfolio met projecten die aan het denken zetten – projecten met wetenschappelijke, historische en locatie specifieke collecties waarbij de rol van de gemeenschap en co-creatie centraal staan in het ontwerpproces.”
– Dr. Lori Bettison-Varga

Grootschalige herontwikkeling

Het hele Tar Pits complex in Hanock Park LA gaat op de schop en wordt herontwikkeld in samenwerking met een team van architecten en landschapsontwerpers onder leiding van architectenburo Weiss/Manfredi uit New York. Een meerjarig proces van publieke betrokkenheid, masterplanning en ontwerp, waarbij de teerputten, het park en het museum tot een coherent geheel worden omgetoverd.
 
“Het is een grote eer en een fantastische uitdaging om deel uit te maken van een project waarin architectuur, landschap, ontwerp en programmering samen komen in een geïntegreerde bezoekerservaring.”
– Niels de Jong, partner Kossmanndejong