KOKKE House onthult designsuite in De L'Europe Amsterdam

Projecten 13-06
KOKKE House onthult designsuite in De L'Europe Amsterdam

Eind mei heeft het Nederlandse familie-designhuis KOKKE House een suite onthuld in De L’Europe Amsterdam. De suite, ontworpen door de familie Kokke, combineert tijdloze en nieuwe handgemaakte designs met kunstwerken van Petra Hartman.

KOKKE House onthult designsuite in De L'Europe Amsterdam

KOKKE House opende eind mei de nieuwe suite. Designer Romy Kokke, dochter van meubel ontwerper Ruud-Jan Kokke en kunstenares Petra Hartman, is de drijvende kracht geweest achter het creëren van een echt ‘KOKKE Huis’ in de suite. De ruimte is ingericht met een selectie van nieuwe KOKKE meubels en iconische ontwerpen, allemaal handgemaakt, die ook in het Stedelijk en Rijksmuseum te zien zijn. De KOKKE Suite omvat een ruime salon, een slaapkamer, en een luxe badkamer. De suite draagt de unieke creatieve signatuur van kunstenares Petra Hartman, die terug te zien is in de kleurrijke schilderijen en dynamische beelden, zoals de bijzondere hoofden en geraniums.

KOKKE House onthult designsuite in De L'Europe Amsterdam

“De suite biedt een harmonieuze mix van moderne en herontdekte ontwerpen. Vanaf het moment dat je de deur opent en de slaapkamer binnenkomt, ervaar je een wow-effect: de prachtige handgeblazen lampen, het iconische bed, de kunst en de gekleurde verlichting”, vertelt Robert-Jan Woltering, managing director van De L’Europe Amsterdam.

KOKKE House onthult designsuite in De L'Europe Amsterdam

Connectie met het Stedelijk en Rijksmuseum

In de suite laat Romy Kokke de verbinding zien die KOKKE House deelt met de Amsterdamse cultuur. De salon weerspiegelt de moderne KOKKE-ontwerpen die te zien zijn in het Stedelijk Museum, terwijl de slaapkamer juist geïnspireerd is op de klassieke KOKKE-meubels in het Rijksmuseum, waaronder de Pootjes! stoel. Romy wilde deze ontwerpen dichter bij de gast brengen. “Een museum kan afstandelijk aanvoelen. Ondanks dat onze meubels in musea staan, zijn het in de essentie functionele ontwerpen die juist gebruikt mogen worden. We zeggen daarom altijd: ‘Please do sit!’”, vertelt Romy.

KOKKE House onthult designsuite in De L'Europe Amsterdam

Tijdloze klassiekers revisited

Voor de suite heeft KOKKE de originele Pootjes! stoel opnieuw gemaakt. Dat de tweede Pootjes! stoel nu in De L’Europe staat, is erg bijzonder. Bij het ontwerp van de iconische Pootjes! stoel is de functionaliteit leidend. “Er is puur gekeken naar wat de stoel nodig had qua verbindingsvlak tussen pootjes en zitting. Alles daarbuiten is weggelaten, wat resulteert in een fraai en minimalistisch design. Zo ontstond Pootjes!”, vertelt Romy Kokke. Het bed in de suite is in dezelfde stijl als de Pootjes! stoel ontworpen en is volledig handgemaakt.

Kwaliteit als ontwerpfilosofie

KOKKE House legt de nadruk op functionaliteit, kwaliteit en materiaalgebruik. De esthetische schoonheid vloeit daar vanzelfsprekend uit voort, maar is nooit het vertrekpunt of doel op zich. “Ik was vanaf de eerste ontmoeting al onder de indruk van de authenticiteit en liefde voor design en vakmanschap van KOKKE. Dat is ook waar De L’Europe voor staat”, voegt marketing director Mosanne Monod de Froideville toe.

Inspiratie uit Verborgen Archief

Romy Kokke en haar echtgenoot Daniel Beasley werden verrast door een kist vol inspiratie en ontwerpen uit de jaren ‘90 van Ruud-Jan Kokke. Hierin vonden ze ontwerpen die jarenlang ongezien waren gebleven. Ze besloten deze ontwerpen weer nieuw leven in te blazen en namen contact op met de oorspronkelijke makers, die elk stuk speciaal voor de suite hebben gereproduceerd. “We werken met tijdloze ontwerpen die sinds de jaren negentig onveranderd zijn gebleven en nog steeds hun kracht behouden. Met deze suite heeft KOKKE House echt een KOKKE Huis gecreëerd”, vertelt Romy Kokke.

De onthulling van de KOKKE Suite in De L’Europe Amsterdam markeert een nieuw hoofdstuk voor beide establishments. De suite in De L’Europe is nu te boeken vanaf €929 per nacht. Alle meubels en kunst zijn tevens te koop via KOKKEHOUSE.com.