Jolijn Valk verkozen tot nieuwe voorzitter BNA

De BNA-ledenraad heeft met grote meerderheid Jolijn Valk als nieuwe voorzitter gekozen. De ledenraad heeft Valk verkozen boven de andere kandidaat, Joris Deur.
Jolijn Valk verkozen tot nieuwe voorzitter BNA | Project & Interieur
Jolijn Valk verkozen tot nieuwe voorzitter BNA | Project & Interieur

Met de verkiezing van Jolijn Valk komt een eind aan een intensieve procedure, waarbij de ledenraad uiteindelijk kon kiezen uit twee kandidaten. Valk is voorzitter voor een periode van twee jaar, met een maximale verlenging van twee jaar. Valk zegt blij te zijn met haar verkiezing: “Het ging écht ergens over: van diversiteit tot de grote maatschappelijke vragen en hoe we als BNA daaraan werken. Ik kijk uit naar het gesprek met alle leden – van éénpitters tot grote, internationale bureaus – in een tijd dat er veel op het spel staat. Voorzitter zijn is een eer, maar ook een opdracht, die alleen door verbinden en goed samenwerken een succes kan worden. Daar sta ik voor.”

Vooruit kijken met Jolijn Valk


Het BNA-bestuur laat weten met de ledenraad en anderen niet alleen terug, maar juist ook vooruit te willen kijken. Scheidend BNA-voorzitter Francesco Veenstra: “We hebben veel op het vuur staan en er wordt keihard aan gewerkt om de condities voor architecten te verbeteren én te werken aan de maatschappelijke issues van dit moment. Daar moet de energie naartoe. Dat moeten we doen samen met de leden van de BNA. Ik bedank Joris Deur voor zijn kandidatuur en betrokkenheid.”