Internationale lobby van CBM voor IMM 2022 is succesvol

De internationale lobby van Koninklijke CBM en vertegenwoordigers van meubelfabrikanten en retailorganisaties in de buurlanden van Duitsland om de maandag (de traditionele handelsdag voor retailers) en de dinsdag alsnog op te nemen in het beursprogramma van IMM Cologne 2022, is succesvol. Via informele bron heeft CBM vernomen dat het bestuur van IMM Cologne naar de klacht geluisterd heeft. De maandag en dinsdag worden dan ook alsnog opgenomen in het beursprogramma.
Internationale lobby van CBM voor IMM 2022 is succesvol | Project & Interieur
Internationale lobby van CBM voor IMM 2022 is succesvol | Project & Interieur

CBM had van verschillende woonmeubelfabrikanten, die normaal met een eigen stand deelnemen aan de traditionele meubelbeurs in Keulen, te horen gekregen dat het bestuur van IMM Cologne besloten had maandag 17 en dinsdag 18 januari 2022 niet op te nemen in het programma van IMM Cologne 2022. De beurs zou worden gehouden van woensdag 19 januari tot zondag 23 januari 2022. Maandag is in Nederland, maar ook in andere Europese landen, een standaard handelsdag voor dealers omdat de winkels dan gesloten zijn. Dit zou negatief effect hebben op het beursbezoek. Daarnaast constateerden zij dat wanneer de beurs wordt gehouden van woensdag tot zondag, er effectief slechts 2,5 beursdagen voor verkoop overblijven, namelijk de woensdag, donderdag en een halve vrijdag. De meeste verkopers gaan vrijdag rond 13.00 uur naar huis. Zaterdag en zondag zijn consumentendagen.

Lobby CBM kreeg internationale steun

CBM is vervolgens een internationale lobby gestart om de maandag en dinsdag alsnog opgenomen te krijgen in het programma van IMM Cologne 2022. In Nederland kregen de branchevereniging steun van INretail, in België van Fedustria, Navem en Fena, in Oostenrijk van de Austrian Furniture Industry en in Frankrijk van Ameublement Français. Een dergelijk stevig protest uit de buurlanden van Duitsland heeft het bestuur van de Meubelbeurs in Keulen uiteindelijk doen besluiten de maandag 17 en dinsdag 18 januari alsnog op te nemen in het programma voor IMM Cologne 2022.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.