InteriorWorks lanceert Veiligterugnaarkantoor.nu

In de voorbereiding op de anderhalvemetereconomie lanceert InteriorWorks uit Amsterdam Veiligterugnaarkantoor.nu. Met dit concept denkt de onderneming mee met werkgevers om ze te ontzorgen en wordt advies gegeven als het gaat om de herindeling van het kantoor.
InteriorWorks lanceert Veiligterugnaarkantoor.nu | Project & Interieur

Via Veiligterugnaarkantoor.nu helpt InteriorWorks bij het herindelen van werkplekken, vergaderruimtes, restaurants en andere eet-/werkomgevingen. Via een quickscan brengt een interieurspecialist de aandachtsgebieden van verschillende ruimtes in kaart. Vervolgens koppelt het bedrijf daar tools aan die zowel de veiligheid als het kantoorconcept borgen. Te denken valt aan een aangepaste indeling van de werkplekken, het plaatsen van scheidingselementen zoals bureauschermen en beplanting, alternatieve deuropeners, visuele aanwijzingen met een doordacht en compleet – signing en routingpakket en een speciaal ontwikkelde digitale tool de smart workplace app voor grote ondernemingen. Ook de thuiswerkplek wordt hierin meegenomen.

Smart Workplace-app

De Smart Workplace-app biedt ondersteuning in het creëren van overzicht in het aantal beschikbare werkplekken voor zowel werknemers als werkgevers. Werkplekken kunnen op afstand worden gereserveerd en de (nog) beschikbare werkplekken worden visueel inzichtelijk gemaakt. Hiermee wordt voorkomen dat er teveel medewerkers naar kantoor komen. Daarnaast helpt het de medewerker om te bepalen of er thuis of op kantoor gewerkt kan worden.

Fijne thuiswerkplek

In de anderhalvemetersamenleving betekent het dat er geen 100 procent bezettingsgraad meer op kantoor hebt en dat mensen hierdoor thuis moeten blijven werken, aldus InteriorWorks. Om de thuiswerkers ook ergonomisch goed te laten functioneren en rugklachten te voorkomen biedt het bedrijf dan ook de service aan om een fijne thuiswerkplek te creëren. Door kantoorstoelen op te halen van kantoor, nieuwe of tweedehands stoelen te leveren, hoeven mensen niet meer vanaf hun barkruk of eettafelstoel te werken. Hierdoor kunnen ze zowel thuis als op kantoor gezond en veilig werken.