Interieurprijs ARC Awards 2020 voor i29

De ARC20 Interieur Award is gewonnen door i29, voor het project Felix Meritis in Amsterdam. De jury met als voorzitter Willemineke Hammer van EGM architecten had grote waardering voor de bravoure waarmee Jeroen Dellensen en Jaspar Jansen het interieur van het rijksmonument onder handen hebben genomen en de multifunctionaliteit hebben benaderd.
Interieurprijs ARC Awards 2020 voor i29 | Project & Interieur

“Felix Meritis laat overtuigend zien dat het mogelijk is functionaliteit en uitmuntende vormgeving tot één levendig geheel te laten samensmelten. Door de eigentijdse eigenzinnigheid raakt de historische waarde vervlochten met een waardevolle toekomst”, aldus de jury. Het project werd verkozen boven de twee andere genomineerden – interieur ING Cedar door HofmanDujardin en Zuidoever door Tangram architectuur en stedelijk landschap, beide eveneens in Amsterdam.

ARC Awards in diverse categorieën

ARC Awards is een initiatief van tijdschrift De Architect in samenwerking met partners, en heeft inmiddels een vaste plaats verworven in het Nederlandse architectuurlandschap. De ARC Awards belichten het beste werk in de categorieën architectuur, stedenbouw, interieur, meubel, detail, innovatie, jong talent en oeuvre. Uit ruim 350 inzendingen kozen de onafhankelijke vakjury’s in zes categorieën de winnende projecten. De Arc Architectuur Award ging naar Gare Maritime in Brussel door Neutelings Riedijk Architecten, en die in de categorie Stedenbouw naar bureau West 8 voor De Nieuwe Kern in Ouder-Amstel. SAWA, een houten woongebouw in het Lloydkwartier van Rotterdam en ontworpen door Mei architects and planners, won de ARC20 Innovatie Award. Woning JJ in Gent, ontworpen door Ae-architecten werd gekozen als winnaar van de ARC20 Detail Award, en met het radicaal ontwerp Furniture for Humans and Birds won Studio Ossidiana de ARC20 Meubel Award. Daarnaast is de Jong Talent award uitgereikt aan Jasper Stevens & Karel Verstraeten (FELT architecture & design) en kreeg Jo Coenen ten slotte de Oeuvre Award.

(Foto: Ewout Huibers)