Inschrijving Rabobank Innovation Challenge geopend

De inschrijving voor de Rabobank Innovation Challenge is sinds deze week geopend. De winnaars worden dinsdag 30 maart bekendgemaakt op de eerste dag van Building Holland 2021 in RAI Amsterdam. Inschrijven kan tot en met woensdag 12 februari 2021.
Inschrijving Rabobank Innovation Challenge geopend | Project & Interieur

De Rabobank Innovation Challenge is uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze prijzen binnen de bouw- en vastgoedsector. Centraal staan innovaties die een substantiële bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving van Nederland. Innovaties kunnen worden ingezonden in de categorieën Energietransitie, Circulariteit en Slim & Gezond. “Heb jij een baanbrekende innovatie waardoor het eenvoudiger wordt de klimaatdoelstellingen te behalen? Verbaas jij de markt met een vinding om Nederland tien jaar eerder van het gas te krijgen? Heb je een proces ontwikkeld waardoor het merendeel van de grondstoffen van een gebouw over vijftig jaar hergebruikt kunnen worden? Met deze innovaties kun je de Rabobank Innovation Challenge winnen”, laat de organisatie van de prijsvraag weten.

Aanjaagfunctie van de Rabobank Innovation Challenge

Een jury onder voorzitterschap van Claudia Reiner, vicevoorzitter van Techniek Nederland, toetst de inzendingen op de volgende criteria: de mate van oplossend vermogen, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en de klantwaarde. Per categorie worden vijf genomineerden geselecteerd. Jurylid Anke Verhagen, business developer bij Rabobank Real Estate Finance, over de aanjaagfunctie van de prijsvraag: “Wij geloven erin dat prijsvragen helpen bij het aanjagen van innovatie en het stimuleren van ondernemerschap. Het podium dat de genomineerden en winnaars krijgen, inspireert bovendien hopelijk anderen om ook aan de slag te gaan. In de twee voorgaande jaren hebben we al heel mooie ondernemers leren kennen met slimme oplossingen voor de uitdagingen waar de bouwsector voor staat. We hebben er zin in om hier weer een rij aan toe te voegen.”

Extra push

Dirk van Gemert is als head of events van Building Holland warm pleitbezorger van de Rabobank Innovation Challenge. “Samen met de Rabobank hebben we een aantal jaren geleden het initiatief genomen voor deze challenge. Als organisator van het innovatie-event Building Holland willen we ontwikkelingen op het gebied van klimaatdoelstellingen een extra push geven. Met deze prijsvraag willen we baanbrekend denkwerk over het voetlicht brengen. Bij voorgaande edities hebben we pareltjes van innovaties voorbij zien komen. Voor de komende editie gaan we niet voor minder.”

Inzenden kan tot en met woensdag 12 februari 12.00 uur via www.buildingholland.nl/rabobankinnovationchallenge

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.