Informatievoorziening brancheorganisaties over coronavirus

Zo'n beetje alle landelijke kranten bieden een liveblog op hun websites waar de consument letterlijk per minuut op de hoogte wordt gehouden van de laatste ontwikkelingen ronde het coronavirus. In deze overvloed van informatievoorziening bieden brancheorganisaties als de VLOK, FNV Zelfstandigen en Zelfstandigen in de bouw informatie en tips die specifiek zijn gericht op de klusvakman of -vrouw. Hierbij een overzicht.
Informatievoorziening brancheorganisaties over coronavirus | Project & Interieur
Informatievoorziening brancheorganisaties over coronavirus | Project & Interieur

VLOK Nederland biedt op zijn homepage een handig overzicht van relevantie informatie, waaronder een link naar het Coronaloket van de KVK en een verwijzing naar het landelijke protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Ook biedt de brancheorganisatie tips om als ondernemer en klant samen de gevaren van het coronavirus te keren.

Overige brancheorganisaties

Brancheorganisaties zoals Zelfstandigen Bouw en FNV Zelfstandigen richten zich vanzelfsprekend op de eenmansbedrijven. Eerstgenoemde biedt in zijn nieuwsoverzicht verschillende onderwerpen, waaronder een update van de maatregelen ter ondersteuning van de zzp’ers. FNV Zelfstandigen geeft online vooral aandacht aan alle mogelijkheden rond de regelingen Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers) en Togs (Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren).