Hunter Douglas nieuwe eigenaar Derako Solid Wood Systems

Hunter Douglas heeft branchegenoot Derako Solid Wood Systems overgenomen. Dat heeft de Rotterdamse onderneming vandaag bekendgemaakt.
Hunter Douglas nieuwe eigenaar Derako Solid Wood Systems | Project & Interieur

Ceo van Hunter Douglas EMEA & Oceania, Aad Kuiper, blikt licht de overname toe. “De overname past in onze strategie om een breed scala van “Specialty Ceilings” aan te bieden waarmee architecten en ontwerpers baanbrekende en creatieve projecten kunnen ontwerpen en realiseren. We zijn ervan overtuigd dat we samen een sterke basis vormen voor verdere groei en succes.”

Nauwe samenwerking met Derako 

“Een lange verloving, waarbij er nu getrouwd wordt”, zo omschrijft Peter van Laar, Managing Director van Derako International, de overname van Derako Solid Wood Systems door Hunter Douglas treffend. De nauwe samenwerking op de Europese markt, die twee decennia teruggaat gaf de doorslag in het ‘ja-woord’: beide bedrijven vallen voortaan onder één management.

Grote kansen

Voor Pieter van Rees, Business development- & marketingmanager van Hunter Douglas Architectural, dat ook betrokken was bij de realisatie van het hoofdkantoor van Gouweloos Elektrotechniek, biedt de overname grote kansen. “We hebben allebei onze eigen expertises, die elkaar tegelijkertijd goed aanvullen. Deze stap opent wereldwijde mogelijkheden voor het verder vergroten van duurzame houten plafond- en wandoplossingen in de bouw door Derako’s jarenlange ervaring op dit gebied. Anderzijds beschikt Hunter Douglas over een groot internationaal sales netwerk waar groei inzit.”