HofmanDujardin revitaliseert Rembrandt Park One

Het gebouw Rembrandt Park One in Amsterdam West wordt herontwikkeld tot kantoorgebouw met publieke functies voor de stad. HofmanDujardin legt in het ontwerp de nadruk op verbinding. Een nieuwe route en passage verbinden oost en west, park en stad, werk en ontspanning. Met twee extra verdiepingen op het dak en een nieuw paviljoen aan het water blaast het ontwerp nieuw leven in het Rembrandtpark.
HofmanDujardin revitaliseert Rembrandt Park One  | Project & Interieur
HofmanDujardin revitaliseert Rembrandt Park One  | Project & Interieur
HofmanDujardin revitaliseert Rembrandt Park One  | Project & Interieur
HofmanDujardin revitaliseert Rembrandt Park One  | Project & Interieur
HofmanDujardin revitaliseert Rembrandt Park One  | Project & Interieur

Sinds 1967 heeft het herkenbare pand, voorheen bekend onder de naam Ringpark, een prominente plek tussen de ring A10 en de prachtige vijvers van het park. Tegelijk vormt het gebouw een muur tussen het park en Amsterdam Nieuw-West. Met het ontwerp voor de herontwikkeling en duurzame renovatie behoudt HofmanDujardin bestaande kwaliteiten en voegt er nieuwe aan toe. De huidige gesloten uitstraling van het gebouw ondergaat een transformatie. Verbinding en transparantie staan hierin centraal.

Uitnodigend karakter

De begane grond wordt geopend en voorzien van grote glazen puien die het gebouw een uitnodigend karakter geven. Aan de westzijde, waar nu nog een parkeerplaats ligt, wordt het groene park om het gebouw heen getrokken. Vanaf het viaduct onder de ring sta je zo direct midden in het groen. De route door de nieuwe passage in het gebouw en een nieuwe brug over de vijver versterken de verbinding en levendigheid van het park.

Ontmoeting en synergie

Langs deze route steekt op de begane grond een nieuw bouwvolume met herkenbare luifels onder het bestaande gebouw door. Naast nieuwe entrees komen hier gemeenschappelijke ruimten zoals een sandwichbar, koffiebar, sportschool en co-work-plekken die ruimte bieden voor ontmoeting en synergie. In het verlengde komt een nieuw paviljoen waar Amsterdammers in een publiek restaurant met groot terras aan het water kunnen genieten van het zicht op het park.

Duurzaam gerenoveerd

De kantoorverdiepingen zelf worden volledig gestript en duurzaam gerenoveerd. De ruime hoogte en betonnen structuur worden maximaal benut om karakter te geven aan de interieurs. Met 24.000m2 is er volop ruimte voor diverse bedrijven, van start-ups tot multinationals. Ook vanuit de omgeving zal de herontwikkeling niet onopgemerkt blijven. Op het dak komen twee nieuwe transparante verdiepingen die uitkijken over de stad. Rembrandt Park staat hiermee opnieuw op de kaart.

Belangrijke schakel

HofmanDujardin maakt het ontwerp voor de herontwikkeling van het gebouw in opdracht van Boelens de Gruyter en Round Hill Capital. Na de duurzame herontwikkeling krijgt het gebouw een Breeam Excellent-certificaat. Het pand is een belangrijke schakel in het stedenbouwkundig plan dat KCAP ontwierp voor de vernieuwing van het zuidwestelijk deel van het Rembrandpark. Onderdeel hiervan zijn tevens enkele nieuwe gebouwen en een ondergrondse parkeergarage. De verwachte opening is in het eerste kwartaal van 2022.

www.hofmandujardin.nl

Legenda

Architect HofmanDujardin

Interieurarchitect HofmanDujardin
Opdrachtgever Boelens de Gruyter & Round Hill Capital
Locatie Amsterdam
Masterplan KCAP

Visualisaties PixelPool
Oppervlakte 24.000 m2