HMC-student Koen van Ast beste meubelmaker

Van 31 maart t/m 1 april 2022 vond de 20ste editie van WorldSkills Netherlands plaats, dé jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. Nadat voorgaande jaren HMC’ers Guus van Velthuijsen en Bauke-Jan Beverloo zich al beste meubelmaker van Nederland mochten noemen, is het dit jaar de beurt aan HMC’er Koen van Ast. Naast Koen viel nog een student van het HMC in de prijzen. Interieuradviseur Giorgia Liaci pakte de bronzen plak. 
HMC-student Koen van Ast beste meubelmaker  | Project & Interieur
HMC-student Koen van Ast beste meubelmaker  | Project & Interieur
HMC-student Koen van Ast beste meubelmaker  | Project & Interieur
HMC-student Koen van Ast beste meubelmaker  | Project & Interieur

Student Koen van Ast deed dit jaar voor het eerst mee. Hij is gevraagd door een van zijn docenten om zich in te schrijven voor de voorrondes van Skills Heroes en behaalde daar een plek voor de kwalificaties. Daar behaalde hij een plek bij de beste acht van Nederland en mocht daarmee door naar de Nederlandse kampioenschappen. Koen is naast zijn studie en werk extra veel gaan trainen en niet zonder verdienste. Hij werd eerste en mag daarmee de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ dragen. Een fantastische prestatie! Door zijn overwinning mag hij Nederland vertegenwoordigen bij de Wereldkampioenschappen tijdens de Worldskills in Shanghai van 12 t/m 17 oktober 2022. Wie weet is Koen zo meteen wel de beste meubelmaker van de wereld!

Niet alleen Koen van Ast in de prijzen

Ook voor student Interieuradviseur Giorgia waren de wedstrijden van Skills Heroes nieuw dit jaar. Zij deed dit jaar voor het eerst mee en streed meteen volop mee voor een podiumplaats. Dat is gelukt. Ze veroverde de derde plaats en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Voor de wedstrijden van Interieuradviseur zijn helaas geen Europese en Wereldkampioenschappen. Naast twee studenten met podiumplaatsen deed nog een student namens het HMC mee aan de finales van Skills. Bij de opleiding Interieuradviseur was dit namens het HMC Levi Halberstadt. Hij deed dit jaar voor het eerst mee en behaalde de achtste plaats.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.