HMC-ontwerpers exposeren op Salone del Mobile

Negen net afgestudeerde ontwerpers van het HMC uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche staat het HMC tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano. Masterly is van 7 tot en met 12 juni 2022.
HMC-ontwerpers exposeren op Salone del Mobile | Project & Interieur
HMC-ontwerpers exposeren op Salone del Mobile | Project & Interieur
HMC-ontwerpers exposeren op Salone del Mobile | Project & Interieur
HMC-ontwerpers exposeren op Salone del Mobile | Project & Interieur

De oud-studenten van het HMC zijn vers van de pers en zijn klaar om zichzelf te laten zien aan de branche tijdens de Salone del Mobile. Ze zijn op zoek naar producenten en bedrijven om mee samen te werken. Ook kunnen kopers hun prachtige producten kopen. De afgelopen maanden zijn ze klaargestoomd en staan ze te popelen om hun verhaal te delen met de bezoekers van Masterly.No Waste Chair


Kees Dekkers presenteert de No Waste Chair. Deze stoel herbergt datgene dat is afgeschreven en geen tweede leven meer krijgt. De inhoud is een weerspiegeling van de plek waar het gevonden is en vangt de tijdgeest van de 21ste eeuw. De stoel is rauw, confronterend en dwingt tot nadenken over het probleem dat afval heet. Het omhulsel van de stoel is gemaakt van 100 procent gerecycled acrylaat en dient als vitrine voor de inhoud.

The Roots Collection 


Amber de Jong heeft een schoenencollectie gemaakt waarbij boomwortels centraal staan. Dit komt op verschillende manieren tot uiting. Bij een paar wordt er bijvoorbeeld een ecologische voetafdruk achtergelaten. Bij een andere schoen lopen en boomworstels vanuit de voeten de grond in. Amber heeft de grens opgezocht tussen kunst en functionaliteit. Alle schoenen zijn beloopbaar zijn en elk paar een achterliggende gedachte heeft.

LUDOLF


“Wat zou er gebeuren als je een massief blok linoleum maakt en daar een vorm uit haalt?” Met deze vraag die Ruben van Jaarsveld zichzelf stelde begon zijn idee. Ruben heeft in zijn ontwerp oud en nieuw gecombineerd. Hij heeft zich laten inspireren door een schilderij van Julius van de Sande Bakhuyzen. In het midden van dit schilderij is een spiegel van een schip te zien dat alle aandacht trekt. Dat wilde Ruben met zijn kastje LUDOF, ook bereiken.

Bekijk hier alle ontwerpers.

Salone del Mobile geschikt podium voor HMC


Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. Het opleidingsinstituut wil graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Masterly is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we net afgestudeerde studenten de kans om zich te presenteren aan de branche.

Samenwerking met bedrijven uit de interieurwereld


Het HMC wil de verbindende factor zijn tussen (oud)-studenten, medewerkers en de branches. Bij het vervaardigen van de presentatie voor Masterly Milaan is er daarom een hechte samenwerking opgezocht met diverse bedrijven uit de interieurwereld. Blok Plaatmateriaal uit Beverwijk is als specialist betrokken bij de uitvoering van deze presentatie. Zij zijn voor interieurbouwers en architecten dé bewerker en leverancier van decoratieve en constructieve plaatmaterialen uit de IJmond. Blok Plaatmateriaal en het HMC zijn al nauw verbonden met elkaar. Studenten van het HMC lopen stage bij Blok Plaatmateriaal en meerdere medewerkers hebben gestudeerd bij het HMC. Daarnaast werken studenten met plaatmateriaal en deelt Blok Plaatmateriaal kennis over de materialen. Het was daarom een logische stap om deze samenwerking verder uit te bouwen. De stand is gemaakt door interieurbouwbedrijf De Van Dik Hout Groep. In het bedrijf zijn vormgevers en bouwers van decors, interieurs en stands werkzaam. Ze maken decors voor televisie, film en theater. Interieurs voor horeca, musea en tentoonstellingen en daarnaast nog allerlei zaken voor beurzen, evenementen en presentaties. Ook hier lopen HMC’ers stage en werken veel oud-HMC’ers bij dit bedrijf.

(Fotografie: Marjon Hoogervorst en Kirsten Strooper)