Heimtextil afgelast door oplopende besmettingen

De aankomende Heimtextil, van 11 tot en met 14 januari 2022, is afgelost vanwege het oplopende aantal besmettingen in Duitsland. Het evenement zou in de Messe Frankfurt worden gehouden. De organisatie beraamt zich de komende tijd of en in welke vorm een nieuw evenement in de zomer van 2022 kan worden gehouden, waarschijnlijk samen met het beursduo Techtextil/Texprocess. Andere geplande evenementen, zoals Ambiente, gaan vooralsnog wel door.
Heimtextil afgelast door oplopende besmettingen | Project & Interieur
Heimtextil afgelast door oplopende besmettingen | Project & Interieur
Heimtextil afgelast door oplopende besmettingen | Project & Interieur

De exponentiële toename van het aantal besmettingen in zeer korte tijd en de daarmee gepaard gaande ontwikkelingen die buiten de invloedssfeer van de organisatie liggen, hebben geleid tot een realiteit die het doorgaan van Heimtextil onmogelijk maakt. Met name de classificatie van Duitsland als risicogebied en de bijbehorende internationale reiswaarschuwingen en -beperkingen, zijn de voornaamste struikelblokken. Daarnaast gelden er quarantaineverplichtingen is er de 2G-maatregel in Duitsland – alleen toegang voor gevaccineerden en door corona herstelde mensen. Bovendien heeft het Robert Koch Instituut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, de bevolking opgeroepen om contacten tot een minimum te beperken en alle grote evenementen af te gelasten.

Minder internationaal dan Heimtextil

De planning van overige voorjaarsbeurzen in de Messe Frankfurt, zoals Ambiente, Christmasworld, Creativeworld en Paperworld, blijft vooralsnog ongewijzigd. Deze evenementen worden eind januari/half februari gehouden. Frankfurt Fashion Week is bovendien een stuk minder internationaal in vergelijking met Heimtextil. Vanzelfsprekend wordt de situatie per evenement geëvolueerd aan de hand van de dan ontstane situatie.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.