Heimtextil 2024 op koers voor groei

De komende Heimtextil, van 9 t/m 12 januari 2024, zal zich onderscheiden door een toegenomen nationale en mondiale vraag naar álle productsegmenten. Ruim 2.600 internationale exposanten maken zich klaar om hun nieuwste producten te presenteren op de internationale vakbeurs in Frankfurt am Main. Heimtextil 2024 markeert het begin van een beursoverschrijdende herpositionering van duurzame eventformats binnen het wereldwijde Texpertise Netwerk.

(Foto's: Messe Frankfurt GmbH)
Heimtextil 2024 op koers voor groei | Project & Interieur
Heimtextil 2024 op koers voor groei | Project & Interieur

Met indrukwekkende registratiecijfers in alle productsegmenten is Heimtextil 2024 goed op koers voor groei en, met nog maar vier maanden voordat de deuren opengaan, hebben meer dan 2.600 exposanten zich aangemeld. De vraag naar tentoonstellingsruimte is nu al groter dan het totale aantal exposanten tijdens de vorige editie.

Nieuwe beurshallen

Heimtextil 2024 opent daarom met twee nieuwe beurshallen: Hal 5.1 voor het nieuwe Carpets & Rugs-productsegment en hal 10.4 voor Asian Selection-exposanten. Hal 3 – het creatieve centrum voor Heimtextil Trends en exposanten op het gebied van wanddecoratie, textielontwerp en textieltechnologie – gaat ook weer open.
Bovendien worden op Heimtextil 2024 nieuwe strategische benaderingen geïntroduceerd, zoals het nieuwe productsegment Carpets & Rugs, de heroriëntatie van het duurzame Heimtextil eventformat onder de noemer ‘Econogy’ en een uitgebreider aanbod in het Fibres & Yarns-segment.

Econogy

Messe Frankfurt heroriënteert zijn duurzame eventformat voor alle vijftig textielvakbeurzen met ingang van 2024. ‘Econogy’ illustreert de holistische link tussen economie en ecologie. De communicatieactiviteiten zullen gepaard gaan met een nieuw logo.
Een belangrijk aspect van ‘Econogy’ tijdens Heimtextil is de ‘Econogy Finder’, een overzicht dat bezoekers moet helpen bij het vinden van gecertificeerde exposanten met duurzame producten. De ‘Econogy Hub’ in hal 12.0 is het platform voor certificeringsautoriteiten.

Heimtextil Trends ‘New Sensitivity’

De Heimtextil Trends vormen al jaren een belangrijk onderdeel van de beurs. Een bezoek aan de Heimtextil Trends is een must voor iedere professional die zijn kennis van textielmaterialen wil uitbreiden. Met als uitgangspunt – ‘New Sensitivity’ – gaan de komende Heimtextil Trends verder in hun rol als pionier voor textieltransformatie. Drie benaderingen tonen de weg naar een meer gevoelige wereld van textiel: de plantaardige productie van textiel, de ondersteuning van textielcycli door technologie en het biotechnologische gebruik van natuurlijke ingrediënten.