Heimtextil 2021 krijgt vorm

Heimtextil 2021, dat van 12 tot en met 15 januari in de Messe Frankfurt zal worden gehouden, krijgt steeds meer vorm. Uiteraard zal het evenement anders zijn dan ‘normaal’, maar inmiddels hebben zich al 947 exposanten uit 49 landen aangemeld voor deelname.
Heimtextil 2021 krijgt vorm | Project & Interieur
Heimtextil 2021 krijgt vorm | Project & Interieur
Foto: Messe Frankfurt

“Heimtextil 2021 zal meer geconcentreerd en gefocust zijn op daadwerkelijke zaken”, zegt Olaf Schmidt, vice-president Textiles & Textile Technologies bij Messe Frankfurt. “En de nodige hygiënische voorzorgsmaatregelen zullen natuurlijk onze beurs van aard doen veranderen. We beschouwen onszelf des te meer gelukkig dat talrijke exposanten en bezoekers, zowel nationaal als internationaal, hun deelname hebben aangekondigd en rekenen op Heimtextil als het eerste hoogtepunt in de sector na de herstart.”

Concreet gestalte

De vloerbezetting door exposanten krijgt nu concreet gestalte: medio juli hebben 947 exposanten uit 49 landen zich aangemeld voor een stand. Deze deelnemers beslaan momenteel een oppervlakte van negen voetbalvelden. De komende weken en maanden volgen meer standboekingen, is de verwachting. De organisatie heeft nu een overzicht van alle deelnemende bedrijven gepubliceerd op de website: www.heimtextil.messefrankfurt.com/aussteller.

Positieve signalen uit de politiek

Heimtextil krijgt naar eigen zeggen positieve signalen uit de wereld van de politiek, die hoop geven op een terugkeer naar succesvolle evenementen. Op beurzen is het nu belangrijk om ervoor te zorgen dat de minimale sociale afstand van 1,5 meter wordt gerespecteerd. Als richtlijn dient per persoon drie vierkante meter ruimte beschikbaar te zijn. Dit zorgt ervoor dat Heimtextil te allen tijde alle bezoekers kan toelaten.