Goswin Fijen neemt Groep Pami over

Ondernemer Goswin Fijen uit Heerlen heeft de Peltse fabrikant van kantoormeubelen Pami overgenomen. Met de overname moet voor Pami de toegankelijkheid naar de Nederlandse en Duitse markt toenemen.
Goswin Fijen neemt Groep Pami over | Project & Interieur
Goswin Fijen neemt Groep Pami over | Project & Interieur

Goswin Fijen neemt met Pami een bedrijf over dat dertig jaar geleden is gestart door de broers Hendrik en Lode Essers. In die periode transformeerden zij het bedrijf van ‘traditionele fabrikant van kantoormeubilair’ tot een ambitieuze ‘totaalinrichter van kantoorprojecten’. Met die toekomstgerichte strategie lieten de broers het bedrijf uitgroeien tot Belgische marktleider op het vlak van kantoorinrichting, met 150 medewerkers en een omzet van 26 miljoen euro.

Verleden Goswin Fijen 

Gisteren droegen de gebroeders Essers de fakkel over aan Goswin Fijen. Met een verleden bij onder andere kantoorinrichter Ahrend en als directeur van Novaka, de Nederlandse werkgeversorganisatie voor de kantoorbranche, is hij gepokt en gemazeld in de sector. De zoektocht naar de overnemer werd vakkundig begeleid door de afdeling M&A van EY en door de juristen van Monard. “Zijn bijzonder goede kennis van de Nederlandse, en vooral de enorme Duitse markt, maakte van Fijen de juiste man op het juiste moment”, verduidelijkt Lode Essers. “Samen met hem kunnen we Pami een volgende groeispurt geven. En we legden de lat meteen hoog genoeg: we verwachten een forse omzetgroei in de komende jaren.”
“Onze productiecapaciteit laat dat toe”, bevestigt Hendrik Essers. “En, minstens zo belangrijk, we hebben de juiste mensen aan boord. De kennis en de ervaring op de werkvloer zijn aanwezig op alle niveaus. Net daarin ligt onze echte toegevoegde waarde en ons succes van de voorbije decennia.”

Groei op basis van continuïteit

“Als we onze ambities willen waarmaken zullen we al dat aanwezige talent dus meer dan nodig hebben”, stelt Goswin Fijen duidelijk. “En zullen we wellicht nog mensen moeten aanwerven. Om onze positie als marktleider in België als onafhankelijk bedrijf te bestendigen, en om definitief door te breken in onze exportmarkten, gaan we daarom resoluut voor groei op basis van continuïteit.”
Het beslissingscentrum van de Groep blijft in Pelt en ook Hendrik en Lode Essers blijven nog een aantal jaren op post, om samen met de overnemer de toekomst van het bedrijf en zijn medewerkers op lange termijn te garanderen. Daarbij dragen de ondernemers milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel, zowel wat betreft producten als productiefaciliteiten. Ook daar zal de komende jaren, net als in het verleden, dan ook structureel verder in geïnvesteerd worden.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.