Goede toilethygiëne tegen virusverspreiding

branded 10-08-2020
Goede toilethygiëne tegen virusverspreiding

Goede toilethygiëne is altijd een voorwaarde voor een gezonde leefomgeving. Op sommige plekken geldt dit nog sterker dan op andere. Juist nu is dit een actueel thema en bestaat er grote behoefte aan informatie over hoe verspreiding van infectieziektes kan worden voorkomen. Daar kun je zelf namelijk veel tegen doen.
Goede toilethygiëne tegen virusverspreiding

Voorwerpen die vaak worden aangeraakt, zoals deurklinken of leuningen, moeten vaak worden gereinigd om verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan. Dat geldt vooral voor plekken waar veel verschillende mensen komen. Zoals toiletruimtes. En er is veel dat je kunt doen om de hygiëne op een hoog niveau te houden. Wees bewust van de kritieke plekken in toiletruimtes – de oppervlakken waarmee velen in aanraking komen, zoals de hendel of knop van de kraan en vooral rondom de toiletpot. De keuze van de juiste desinfecteermiddelen en ook de juiste toiletzitting helpen het risico op verspreiding van infecties te minimaliseren.

Goede toilethygiëne tegen virusverspreiding

Deksel bij spoeling gesloten houden

Niet alleen de keuze van een toiletzitting met deksel is van belang. Ook het gesloten houden van het deksel tijdens de spoeling is essentieel. Daar is echter nog weinig aandacht voor. Onderzoek van o.a. de Universiteit van de Hong Kong toont aan dat bacteriën zich ook kunnen verspreiden via wat ‘aerosole fecaliën’ worden genoemd – zeer fijne druppeltjes die bacteriën uit de urine of ontlasting bevatten, en die tijdens het doorspoelen in de lucht komen en zich door de lucht verspreiden. Deze verspreiding is bijna helemaal te voorkomen door het deksel tijdens het doorspoelen gesloten te houden. Vaak worden in de publieke ruimtes toiletzittingen toegepast zonder deksel. Maar rekening houdend met de druppelvorming tijdens het spoelen en de noodzaak bacterieverspreiding te voorkomen, is die keuze aan herziening toe en zouden ook in publieke ruimtes zittingen met deksel moeten worden toegepast.

Goede toilethygiëne tegen virusverspreiding

Toiletzitting met antibacteriële werking

Een vochtige omgeving is de ideale omgeving voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Sommigen kunnen tot 10 dagen in leven blijven. Daarom is de hygiëne in en rond het toilet zo belangrijk.
Door een toiletzitting te kiezen met Polygiene helpt de zitting zelf mee de vermenigvuldiging en verspreiding van bacteriën te voorkomen. Polygiene is een toevoeging in kleine hoeveelheid aan de grondstof, die zijn werking gedurende de gehele levensduur van de toiletzitting behoudt. De toiletzittingen van Pressalit – in Nederland vertegenwoordigd door Wijnbeek Sanitair – zijn speciaal geschikt zijn voor publieke toepassingen en de projectmodellen zijn standaard vervaardigd uit Polygiene houdende grondstof!

Polygiene is een innovatieve technologie die bestaat uit toevoeging van zilveroxiden (zilverchloride) wat een bewezen antibacterieel effect heeft. Deze technologie is grondig getest en wordt gebruikt in tal van materialen en producten. In tegenstelling tot iets wat op een oppervlak is aangebracht kan het er niet af slijten. Het product is onschadelijk voor het milieu en de gebruiker van het product.

www.pressalit.com/nl-nl