Gispen Centraal: historie en innovatie op één dag

Gispen Centraal is een aankomende evenement over historie en innovatie van Gispen design. Het gevarieerde programma voor jong en oud bestaat uit masterclasses, exposities, rondleidingen, pop-up store en kinderatelier. Op 14 mei staat de bibliotheek Utrecht op de Neude de hele dag in het teken van zowel de rijke historie van Gispen als innovaties door de tijd heen.
Gispen Centraal: historie en innovatie op één dag  | Project & Interieur
Gispen Centraal: historie en innovatie op één dag  | Project & Interieur

Tijdens Gispen Centraal zullen er negen masterclasses worden gehouden over hergebruik en duurzaam ontwerpen, verzamelen, restauratie en kunsthandel, innovatie en interieurarchitectuur, 100 jaar Gispen en het bedrijf in oorlogstijd. Gispen experts vertellen en gaan met het publiek in gesprek. Bovendien zijn er drie exposities over de top 50 Gispen – met een speciaal magazine –, onherkenbaar Gispen en The Next Generation-ontwerpers.

Overige activiteiten Gispen Centraal

Naast bovenstaand vinden er nog allerlei activiteiten plaats, zoals tussen kunst en kitsch – Gispen. Kinderen gaan zelf aan de slag met het maken van mini-meubelen in het kinderatelier. En de organisatie belooft muziek, horeca, meet & greet en een pop-up store met het speciale magazine over de top 50, Gispen meubilair, objecten én speciale acties. Het volledige programma is te vinden op www.stichtinggispencollectie.nl

Praktische informatie
zaterdag 14 mei 2022
10.00 – 17.00 uur
POST Utrecht op de Neude
Het evenement is gratis te bezoeken met uitzondering van de masterclasses (tickets via www.stichtinggispencollectie.nl) en rondleidingen (via www.bibliotheekutrecht.nl/neude).

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.