Gevel Depot Boijmans Van Beuningen gereed

De spiegelde gevel van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld, is compleet. Vandaag is het laatste glaspaneel geplaatst en is het opvallende gebouw in het Rotterdamse Museumpark aan de buitenkant gereed. Momenteel wordt verder gebouwd aan de binnenkant alvorens de collectie (ruim 151.000 kunstwerken) wordt ingehuisd en de glazen deuren in het najaar van 2021 openen.
Gevel Depot Boijmans Van Beuningen gereed | Project & Interieur
Gevel Depot Boijmans Van Beuningen gereed | Project & Interieur
Gevel Depot Boijmans Van Beuningen gereed | Project & Interieur

De gevel van Depot Booijmans Van Beuningen, bestaande uit 6.609 m2 spiegelend glas, verdeeld over 1.664 panelen, reflecteert de omgeving; van toevallige voorbijgangers en wolkenluchten tot het lommerrijke Museumpark en de dynamische skyline van Rotterdam. Het depot maakt dit deel van de stad levendiger en legt tegelijkertijd een sterke relatie met het park en de gebouwen die zich in de buurt bevinden. Architect Winy Maas: “Met deze laatste panelen is de depotgevel echt af en kun je goed zien wat het gebouw met de stad doet. Ik vind het schitterend om te zien hoe de depotgevel de skyline, de lucht en straks het nieuwe, groenere Museumpark reflecteert. Het voelt als een levend schilderij, met op elk tijdstip van de dag weer andere accenten en kleurstellingen waardoor het nooit verveelt.”

Adopteer een spiegel van Boijmans Van Beuningen

De gevel is gereed, echter een spiegel adopteren is nog steeds mogelijk. Voor iedereen die een stukje Rotterdam wil adopteren en deel wil uitmaken van een nieuw icoon in de stad, biedt de website adopteereenspiegel.boijmans.nl meer informatie.

(Fotografie: Aad Hoogendoorn)